Országos Bajnokság 3. forduló

A július végi andocsi kitekintést követően a pickleball visszatért Budapestre a Marczibányi téri Sportcentrumba. A harmadik, egyben záró fordulón ismételten 24 játékos jelent meg, ezzel beállítva az előző forduló nevezési rekordját. Örömteli volt, hogy 7 új regisztrálót is köszönthettek a szervezők.
A 3 ország (USA, Nagy-Britannia, Magyarország) képviseletében induló játékosok kezdés gyanánt rögtön egy kis közös „bemelegítéssel”, pályatakarítással (A verseny kezdete előtt 1 órával eleredt az eső) kezdték a versenyt.

 

Női egyéni

Sérülés és egyéb elfoglaltságok miatt ezúttal csupán 3 indulóval rajtolt el ez a forduló. Így viszont Felsőbüky Klára már az első labda érintése előtt matematikailag is megvédte tavalyi címét. Klári első mérkőzésén (Kurtz Tímea ellen) döcögött is a szekér, hiszen Timi már 8-4-re is vezetett, azonban sikerült a fordítás, így végül 15-12-re nyert. Következő mérkőzésén csupán az volt a kérdés, hogy veretlenül lesz-e ismét magyar bajnok vagy sem. Jármer Erikának aztán esélyt sem hagyott (15-5), így 2019 után ismét 100%-os mérleggel állhatott az abszolút dobogó tetejére. A 3. forduló és egyben az abszolút 2. és 3. hely volt a tét Jármer és Kurtz ki-ki meccsén (A forduló előtt szintén azonos pontszámmal álló Solymosi egészségügyi okok miatt nem tudott indulni a versenyen). A tét egyértelműen Jármert fogta meg jobban, így az előző fordulókban megszokott parázs csata elmaradt és Kurtz 15-4-es mérkőzésen megkaparintotta az összetett ezüstöt, míg Erikának maradt a bronz.

Férfi egyéni

A váratlan visszalépések miatt végül 6 fővel (körmérkőzéses rendszerben) zajlottak a küzdelmek. A sorsolás szeszélyeinek köszönhetően rögtön egymásnak esett a férfi párosban együtt induló Takács Miklós és Kínál Zoltán. Ugyan végig Kínálnál volt az előny (sőt 14-9-nél több meccs labdája is volt), de Takács Miklós utolsó leheletig való küzdése és az Istenekkel kötött szövetségének köszönhetően 16- 14-re nyert. A top favorit Szent-Andrássy Márk könnyed győzelmekkel jelezte, hogy ő a mai napon is szeretne hibátlan mérleggel nyerni (15-4 Darabos és 15-2 Kis ellen). Az életében másodszor ütőt ragadó Kis Csaba is megmutatta oroszlánkörmeit és a jóval esélyesebb Takács ellen csupán 15-9-re kapott ki. Ugyanilyen arányban sikerült Zalai Zsoltnak és Kínál Zoltánnak „megszorongatnia” Szent-Andrássy-t, aki így 4 győzelemmel várta a szintén hibátlan Takács elleni „döntőt”. Az igazán izgalmas, fordulatos, végletekig kiélezett döntőn Szent-Andrássy Márk egy hajszállal nyert (15-12) megnyerve ezzel ezt a fordulót, és az egész bajnokságot is. A dobogóra még Takács és Kínál fért fel (abszolútban Kínál a 2., Takács a 3.).

Vegyes páros

Kiélezett küzdelmet ígért a vegyes páros kategória, hiszen a Felsőbüky/Budai kettős könnyen „kiénekelhette volna a sajtot” a Kurtz/Komáromi kettős szájából. Főleg annak tükrében, hogy újra összeállt az első fordulóban „ezüstös” Jármer/Ferenczi kettős. Ha már összeálltak rögtön meg is mutatták, hogy nem lehet őket leírni, hiszen szoros meccsre kényszerítették a Kurtz/Komáromi duót (13-15). A csoport harmadik párosa az újonc Komócsin/Karéné kettős ugyan két vereséget szenvedtek a jóval esélyesebb párosok ellen, azonban némi gyakorlással a hátuk mögött veszélyes ellenfél lehet mindenkire. A másik csoportban Felsőbüky és Budai 2 könnyed győzelemmel masírozott az elődöntőbe, míg az andocsi házi rangadón Komáromi Rudolf és sógornője Komárominé Faragó Klára bizonyult jobbnak az egyetlen női páros (Kétszeriné/Komócsinné) ellen. Ezúton külön is gratulálunk a két hölgynek, hogy megmérettették magukat a vegyes párosok között.

 

Az elődöntőben a „családi” rangadón (Komárominé/Komáromi Kurtz/Komáromi) Kurtz és Komáromi bizonyult jobbnak matematikailag is bebiztosítva abszolút első helyüket. Bele sem merünk gondolni a hazaút hangulatába, ha Kláriék ezzel a győzelemmel ütötték volna el férjüket a végső sikertől…

Mivel a másik ágon a végig összeszedett és koncentrált Jármer/Ferenczi kettős lehengerlő játékkal ezen a szinten mondhatni kiütötte a Felsőbüky/Budai (21-14) kettőst, így a két nyert szettig tartó döntőben Erikáék lehetőséget kaptak a revansra.

A döntő végletekig kiélezett mérkőzést hozott, minden pontért megküzdöttek a játékosok. Talán az egész torna legszínvonalasabb mérkőzését láthatták a szép számmal összegyűlt nézők. Hiába próbált meg a Kurtz/Komáromi kettős minden taktikai fegyvert bevetni, az ihletett formában játszó Jármer/Ferenczi páros ellen nem volt ellenszer. Végül 2-0-s szett aránnyal (12-10, 11-8) az utolsó fordulót a Ferenczi/Jármer kettős nyerte. Összetettben a vereség ellenére Kurtz Tímea és Komáromi Róbert lett bajnok. Érdekesség, hogy mindhárom fordulót más-más páros nyerte. Továbbá itt is meg kell jegyeznünk, hogy Felsőbüky-hez hasonlóan Kurtz Tímea is kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát (tavaly Zalai Zsolt párjaként ért a csúcsra). Gratulálunk!

Férfi páros

A csoportmérkőzések 2 db 4 fős csoportban zajlottak.

Az „A” csoportban a legnagyobb favorit Takács/Kínál duó mindhárom meccsét könnyedén nyerte meg a 2 vegyes páros (Kurtz/Darabos, Felsőbüky/Collins) és az újonc amerikai páros (Piits/Nolterieke) ellen. A csoport második helyéért ádáz csata dúlt, melynek hármas körbeverés lett az eredménye Pittsék 15-12-re verték Felsőbükyéket, míg Felsőbükyék 15-7-re Kurtzékat, végül pedg Kurtzék 15-6 Pitts-éket. Így a Felsőbüky/Collins páros jutott az elődöntőbe.

A másik ágon Bőhm és Matuz csupán a meccs feléig bírta a Komáromi fivérek által diktált tempót (6-15), míg Budai és Zalai szintén 15-6-ra verte az andocsi Komócsin/Karé kettőst. Ezt követően Budaiék kiélezett meccsen nyertek Komáromiék ellen (15-13), Bőhmék pedig vért izzadva tartották életben továbbjutási esélyüket (15-12 Komócsinék ellen). Komáromiék az utolsó fordulóban kiütötték „földijeiket”, míg hiába vezetett végig Bőhm és Matuz a végére elfáradtak és 15-12-re kikaptak Budaiék ellen.

Így az elődöntőben Budai/Zalai találkozott a Felsőbüky/Collins kettőssel. Az esélyekkel ellentétesen Collins kitűnő játékának köszönhetően sokáig vezettek Felsőbükyék, végül azonban fejet kellett hajtaniuk a fiatalság előtt. A másik ágon Takácsék iskolajátékot bemutatva nyertek a Komáromi fivérek ellen (21-6), így végül újra összejött az „álomdöntő”.

A két nyert szettig tartó döntő elején férfias küzdelmet láthattak a nézők, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok és csak egy hajszállal nyertek Takácsék (12-10). A tollasos évek nem múltak el nyomtalanul és mind az erőnlétben, mind fejben frissebb Takács Miklós, Kínál Zoltán kettős a második szettet már simábban nyerve (11-6) lett ismét forduló győztes és egyben magyar bajnok.

A bajnokság végeredménye

Pickleball OB összesített eredmény

 

További képek

previous arrow
next arrow
Slider

 

Mini edzőtábor Andocson

Mini edzőtáborral készülnek Andocson az OB utolsó fordulójára. Többek között a vegyes párosban bajnok esélyes Kurtz Tímea és Komáromi Róbert részvételével 3 napos felkészülést tartottak Andocson. A miniedzőtábor során többek között a legutóbbi fordulóban rögtön az élmezőnybe berobbanó Leidli testvérek, valamint Ignácz László is képviseltette magát.

 

A felkészülés során az alapütések (adogatás, fogadás, 3. ütés, alapvonaljáték, dinkelés, lecsapás, stb.) mellett a taktikai elemek is hangsúlyos szerepet kaptak. Az edzőtábor végére pedig az andocsi pickleball közösséggel kiegészülve egy igazi örömjáték vette kezdetét.

 

Köszönjük Komáromi Róbertnek, hogy, mint egy jó nagykövet jó hírét viszi szeretett játékunknak, illetve szakmai támogatást nyújt mind a feltörekvő generációnak, mind pedig az érettebb korosztálynak.

 

Már csak 10 nap és kiderül, hogy kik lesznek az idei bajnokok.

 

Regisztrálni még mindig lehet az alábbi linken:

http://verseny.pickleball.hu/


A verseny időpontja augusztus 23-a, vasárnap.

 

Helyszín: Marczibányi téri Sportcentrum.

 

Pickleball – Játék mindenkinek!

 

Az idei bajnokság kiemelt támogatói: Sportfloor Kft, Andocs község, Marczibányi Sportcentrum, Thoth Brigitta, Felsőbüky Klára.

 

Köszönjük támogatóinknak!

Országos Bajnokság 2. forduló

2 ország, 24 induló, kb. 50 kiló dinnye, közel 50 db alma, 30 banán, 40 liter víz, 30.000 lépés fejenként
és Andocs, mint egy csodálatos házigazda. Ezekkel a jelzőkkel lehetne leírni a Pickleball Országos Bajnokság 2. fordulóját.


Kívánni sem lehetett volna jobb házigazdát a Somogy megyei Andocs településnél. A főleg zarándokhelyként ismert Andocs, most már a hazai pickleball történelem része is lett.

Az eseményen 4 kategóriában ragadtak ütőt a játékosok.

Női egyéni:

Női egyéni győztes

Az első fordulóban győztes Felsőbüky Klára Holper Judit elleni első mérkőzésén (11-0) ellentmondást nem tűrően jelezte, hogy ismét az aranyra pályázik. A másik pályán a parádésan játszó Solymosi Anna
az első fordulóhoz hasonlóan ismét megtréfálta Kurtz Tímeát (11-5) aranyra esélyessé lépve ezzel előre. Míg Solymosi önfeledt játékkal, pontot sem engedélyezett a rendkívül rossz napot kifogó (első
fordulóban ezüstérmes) Jármer ellen, addig Felsőbüky torkán majdnem megakadt Kurtz agresszív játéka (Klári végig szaladt az eredmény után és csupán egyszer a legjobbkor vezetett, 11-9). Míg a
mindig mosolygós Holpernek a mai napon csupán apró sikerek maradtak (így be kellett érnie az 5. hellyel), addig Kurtz és Jármer ki-ki meccset vívott a bronzért. Izgalmas csatában végül Kurtz Tímea
ismét bronzéremmel gazdagodott, míg Jármer 4. lett.
A döntőben az élete formájában játszó Solymosi Anna nem tudott kellő ellenállást kifejteni, így Felsőbüky Klára már második aranyát szerezte meg. Összetettben ezzel óriási lépést tett a végső győzelem felé (Az utolsó fordulóban egy 4. hely is elég neki a Bajnoki címhez). Solymosi Anna
teljesen megérdemelt hétvégi ezüstje nyomán az összetettben hármas holtversenyben áll Jármer,
Solymosi és Kurtz (mivel Solymosinak és Jármernek van második helye, így ők holtversenyben a másodikak, míg Kurtz azonos pontszámmal egyelőre a negyedik.) Óriási befutó várható Felsőbüky mögött.

Férfi egyéni:

Férfi egyéni

A csoportmérkőzések 2 db 4 fős csoportban zajlottak. Az első forduló győztese (aki még mindig
veretlen egyéniben) Szent-Andrássy Márk a „halálcsoportnak” is felfogható kvartettből a vártnál
nehezebben jutott az elődöntőbe (A Tóth fivéreknek sikerült megizzasztani). A csoport másodikként
szintén továbbjutó Takács Miklós jókor fordított a mindent befutó Tóth Kristóf ellen, így a másik
csoport győztese várt rá. A másik csoportban nem volt ennyi izgalom, mivel Kínál Zoltán végigverte a
csoportot. Az egyetlen kérdés, hogy Kínál mellett ki jut tovább másodikként, így ki mérkőzik meg
Szent-Andrássyval a döntőbe jutásért. Végül Zalai Zsoltnak az új ütő sem segített Darabos Attila ellen,
így végül a Kínál, Darabos kettős került az elődöntőbe.
Az első elődöntőben Szent-Andrássy esélyt sem hagyott Darabosnak (15-1), bejutva ezzel a döntőbe.
A másik ágon a párosban együtt induló Takács és Kínál rendesen megizzasztották egymást. Pontról-
pontra változtak az esélyek, míg végül az erejével jobban sáfárkodó Kínál 15-12-re nyert.
A döntő Kínál vegyes párosos érdekeltségei miatt kissé késve kezdődött ugyan, de ez sem tudta
megzavarni Szent-Andrássyt, aki egy izgalmas, kiélezett mérkőzésen 21-15-re nyert Kínál Zoltán ellen,
bezsebelve ezzel a győztesnek járó 100 bajnoki pontot.

Takács végül egy bronzzal gazdagodott a mai napon rendkívül jól teljesítő Darabos nagy bánatára.
A helyosztókon Zalai Tóth Mátét verve bejött az 5. helyre, míg az ifjabbik Tóth (Kristóf) pedig Petőt legyőzve lett a 7.
Összetettben Szent-Andrássy Márk utcahosszal vezet, óriási meglepetés lenne, ha nem ő nyerné a Magyar Bajnoki címet.

Vegyes páros:

A küzdelmek 2 db 3 fős csoportban zajlottak. Mindkét csoportban óriási labdamenetek, és nüanszok
döntöttek a győztesek kilétéről.
A férfi és női egyes ezüstös párosa (Solymosi/Kínál) kiélezett mérkőzésen fektette két vállra az első
fordulóban győztes Kurtz/Komáromi duót (12-10). Mint később kiderült ez a mérkőzés egyben a
csoportgyőztes sorsát is eldöntötte, hiszen a Faragó/Komáromi páros ugyan a vártnál nagyobb
ellenállásra késztette mindkét párost, de végül nem sikerült nyerniük.
A másik ágon az újonnan összeállt Felsőbüky/Budai kettős nehezen ugyan, de végül nyert a párját
lecserélő (Ferenczi helyett Collinssal) induló Jármer Erikáék ellen (11-8). Azonban óriási meglepetésre
kikaptak a fiatal koruk ellenére oroszlánkörmeiket megmutató Leidli Luca/Leidli Gergő juniorkorú
kettőstől (9-11). Aki azt hitte, hogy ez a véletlennek volt csupán köszönhető az nagyon is tévedett,
hiszen az Andocs SE 2 kiválósága a Jármer/Collins kettőst is „legyűrte” (12-10). Mondani sem kell,
hogy vastaps fogadta az elődöntőbe jutó hazai kettőst.
A szép számú közönség elsőként láthatta, ahogy a fiatal titánok némileg megilletődötten játszottak
edzőjük „Komáromi Robi bácsiék” ellen, így sajnos nem volt esély a még nagyobb bravúrra, maradt a
bronzmeccs, míg a Kurtz/Komáromi páros sorozatban második döntőjére készülhetett. A bukik ugyan
a Solymosi/Kínál párosnak adtak valamivel több esélyt, de Kínál némi fáradságát kihasználva (Kínál
párhuzamosan menetelt férfi egyes és vegyes párosban) Budai és Felsőbüky megroppantotta
ellenfelét, bejutva ezzel a döntőbe.
A döntőben Felsőbüky és Budai végig vezetve magabiztos, könnyed játékkal, csodálatos
labdameneteket megnyerve szerezték meg az aranyat. Budai Tamás így már nem csak Felsőbüky
elmondásai alapján élhette át a győzelem ízét. Komáromiéknak sincs semmi okuk az pánikra, hiszen
még mindig vezetik az összetett pontversenyt, azonban előnyük minimálisra olvadt Felsőbükyvel szemben.
A bronz meccsen kijött a rutin, így kissé szomorkásan zárta a napot a bombameglepetést okozó Leidli
testvérpár. Míg Kínál és Solymosi az egyéni ezüst mellé egy-egy bronzzal is gazdagodhattak.
Az 5. helyet Jármerék végletekig kiélezett csatában szerezték meg Faragóék előtt.

Férfi páros:

A csoportmérkőzések 3 db 3 fős csoportban zajlottak. Ahonnan a csoportgyőztesek jutottak az első
helyet eldöntő 3 fős csoportba.
Az A csoportban az első meccsen borult minden, hiszen Pető és Ferenczi megverte a jóval esélyesebb
Kurtz/Darabos duót (11-9). Mivel azonban Petőék simán kikaptak Komáromiéktól (1-11), míg
Komáromiék Kurtzéktól (3-11), így a pontaránynak köszönhetően Kurtzék jöttek ki legjobban a
körbeverésből, beverekedve magukat a döntő csoportba.

A B csoport nyitómeccsén a hazai Ignácz/Leidli Gergő páros mindenki megdöbbenésére leiskolázta a
Bőhm/Matuz kettőst (11-2). Bőhmék a Takács/Kínál kettős ellen ugyan végig pariban voltak, de végül
kikaptak. Szintén vereséget szenvedett az Ignácz/Leidli kettős is Takácsék ellen (4-11), így A
bivalyerős Takács/Kínál páros elindult, hogy begyűjtse a hiányzó aranyérmet Kínál kollekciójába (a
bronz és ezüst mellé).
A C csoportban a frissen vegyes páros aranyérmes Budai, Zalai Zsolt oldalán 2 győzelemmel
(Felsőbüky/Collins és a Tóth fivérek ellen) bemasírozott a „győztesek klubjába”. Tóthék izgalmas
meccsen 12-10 győztek az angol/magyar kettős ellen, így lehetőségük adódott a 4-6. helyek
megszerzésére.
A „győztesek klubjában” Darabosék nem tudtak érdemben beleszólni a küzdelmekbe, így a
Takács/Kínál – Budai/Zalai mérkőzés döntőnek minősült. A végig izgalmas és szoros mérkőzésen
végül a döntő helyzetekben higgadtabb Takács Miklós, Kínál Zoltán kettős 21-16-ra diadalmaskodott,
hogy begyűjtse ezzel az ezen a napon hiányzó aranyérmet.
A 4-6 hely között ismét körbeverés volt, ahol a Komáromi testvéreknek kedvezett a „hazai pálya”, így
végül Ignáczék és Tóthék előtt 4.ek lettek.
A 7-9 hely között Bőhmék két könnyed győzelemmel befutottak 7-nek Felsőbükyék (8. hely) és a
Ferenczi/Pető páros előtt.
Takácsék összetettben is az élre ugrottak, hiszen az első forduló győztes Kereszti Zoltánék egyéb
elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni a versenyen.

A bajnokság állása:

Pickleball OB összesített eredmény

A következő és egyben záró forduló 2020. augusztus 23-án lesz Budapesten.