Országos Pickleball Bajnokság 2021-2. forduló beszámoló

Felsőbüky Klári és Szent-Andrássy Márk továbbra is veretlen maradt egyéniben, valamint megszületett az első Andocsi arany. Havasi Balázs és Felsőbüky Klári most Komáromi Rudolf, illetve Jakab Zita oldalán ért fel a dobogó tetejére párosban.

Július 10-én rendezték meg a III. Országos Pickleball Bajnokság 2. fordulóját Budapesten, a Marcibányi téri Sportcentrumban.

Átlépte a 30 főt, egészen pontosan 31 fővel újabb nevezési rekord dőlt meg a pickleball hazai történetében. Nézzük az eredményeket!

Női egyéni: A kérdés a szokásos volt: Vajon meg tudja-e valaki verni Felsőbüky Klárit, vagy újabb arannyal gazdagodik az egyre nagyobb éremgyűjteménye. Ahogy a főcímben elárultuk, ez most sem jött össze senkinek. Ugyan Jármer Erika kitűnő kezdésének köszönhetően (7-0-s roham) majdnem sikerült a mindig mosolygós Felsőbüky arcára fagyasztania a mosolyt, de végül Klári összekapta magát és megfordította a találkozót (15-9). A kategória nagy kérdése ezek után az volt, hogy ki ér oda a második helyre. Vajon megismétlődik-e az andocsi thriller (emlékeztetőül: Kurtz és Jármer több meccslabdát is hárítva utolsó leheletéig küzdött az ezüstért)?! A várva várt nagy csata most elmaradt, mert Kurtz viszonylag simán hozta Jármer elleni meccsét, így megkaparintotta az ezüstöt. A némi sérüléssel bajlódó Solymosi ezúttal nem tudta megnehezíti az élmezőny dolgát, így be kellett érnie a 4. helyezéssel. Az USA-ba lassan visszatérő Kristálynak ezen a napon maradt a tisztes helytállás, és az 5. hely.

Végeredmény: 1.Felsőbüky, 2. Kurtz, 3. Jármer, 4. Solymosi, 5. Kristály

Női páros: A beharangozóban olvasható volt, hogy Felsőbüky és Jármer az első fordulós győzelmét követően szétváltak és új partnerük oldalán indultak a versenyen. Valamint erre a tornára összeállt a Solymosi Kurtz kettős is A verseny szempontjából ezek remek döntésnek bizonyultak biztosítva ezzel, hogy igazán kiélezett mérkőzéseket láthasson a közel 20 fős nagyérdemű.

Végül a Felsőbüky Klári-Jakab Zita kettősnek jött ki legjobban a lépés, így az ő nyakukba kerültek az aranyérmek. Az ezüstöt a másik nagy esélyes Solymosi/Kurtz kettős nyerte. Az igazán kiélezett csata a bronzért zajlott, ahol tényleg csak nüanszok döntöttek a Jármerék, Csillagék és Komócsinnéék között (több mérkőzésen is mindkét félnek volt mérkőzéslabdája).

Végeredmény: 1, Felsőbüky/Jakab, 2. Solymosi/Kurtz 3. Jármer/Kristály 4. Csillag/Leidli, 5. Komócsinné/Kétszeriné

Férfi egyes: A továbbra is veretlen Szent-Andrássy Márknak az első fordulóhoz hasonlóan most is 7 kihívója akadt. A jól megszokott Kinál, Takács M., Havasi triumvirátus mellett, 2 andocsi legény (Komócsin, Ignácz), valamint a Takács család férfi tagjai (Takács Attila és Takács Vince) is megpróbálták „lelökni Márkot a trónról”. 

A csoportmeccsek a szokásos mederben zajlottak és ugyan Komócsinnak, Ignácznak és Takács Attilának is voltak momentumai, de a Szent-Andrássy, Takács Miki, Kínál, Havasi négyes jutott az elődöntőbe.

Némi meglepetésre Takács Miki legyőzte párosbeli társát Kínál Zoltánt, így ő nézett farkasszemet Havasi Balázzsal az elődöntőben. A 15 pontig tartó mérkőzés első felében Havasi esélyt sem adott ellenfelének, és 6 ponttal elhúzott. Azonban itt úgy tűnt megijedt a győzelem lehetőségétől és több ki nem kényszerített hibát vétve esélyt adott Takácsnak a visszakapaszkodásra. A nagy harcos híréről is ismert Takácsnak nem kellett több, hogy megfordítsa a meccset, hogy készüljön idei első döntőjére. Ellenfele az a Szent-Andrássy Márk lett, aki esélyt sem adott Kínál Zolinak a másik elődöntőben (15-6).

A bronz meccsen Havasi taktikus játékot követően magabiztos győzelmet aratott a vegyes páros menetelésben teljesen kimerülő Kínál ellen.

A torna utolsó mérkőzése, a férfi egyes döntő első fele igazán izgalmasra sikeredett, hiszen fej-fej mellett halad Takács Miki és Szent-Andrássy Márk. A 10 pontot követő térfélcseréig azt hitte az ember, hogy a közönséget folyamatosan „hergelő” Takácsnak van keresnivalója. A nagy melegben aztán kijött a különbség a két játékos között és Szent-Andrássy lehengerlő játékkal ismét megnyerte a férfi egyest. 

Fontos megemlíteni a 11 éves Takács Vincét, aki elég bátor volt ahhoz, hogy szembeszálljon a legjobbakkal. Felsőbükyt idézve: „Az idő neked dolgozik Vince!!!”

Végeredmény: Szent-Andrássy, 2. Takács M., 3. Havasi, 4. Kínál, 5. Komócsin, 6. Ignácz, 7. Takács A., 8. Takács V.

Férfi páros: Összesen 5 pár adta le nevezését erre a kategóriára, így körmérkőzéses rendszerben zajlottak a mérkőzések. Az első fordulóban győztes Zalai egészségügyi okok miatt nem tudott ütőt ragadni, így Havasi Balázs most Komáromi Rudolf oldalán próbálta bezsebelni az újabb 100 pontját. Mint később kiderült ez egy „élesebb” meccset (Takács M. és Kínál ellen szoros csatában nyertek) kivéve könnyedén sikerült is nekik, így Havasi komoly lépést tett a bajnoki cím felé (a következő fordulókban az lesz a kérdés, hogy kivel indul majd). Második helyen jött be az ezen a napon a megszokottnál kicsit indiszponáltabb Komáromi Róbert/Komócsin Balázs andocsi kettős. A Matuz/Bőhm párosnak ugyan voltak momentumai, de a Takács családhoz hasonlóan nem tudtak érdemben beleszólni a dobogós helyezések sorsába.

Végeredmény: 1. Komáromi Rudolf/Havasi, 2. Komócsin/Komáromi Róbert, 3. Takács/Kínál, 4. Matuz/Bőhm, 5. Takács A./Takács V..

Vegyes páros: Soha nem látott létszámú, 12 páros adta le nevezését. A szervezők a minél több játék lehetőség miatt „érdekes” lebonyolítást választottak az eseményre. 4 db 3 fős csoportban kezdtek a párosok, ahonnan a csoportok legjobb 2 helyezettjei a 2 db 4 fős középdöntős csoportba, a 3. helyezettek pedig az úgynevezett „Király kupába” kvalifikáltak. Az esélyesek az első akadályt simán vették. A középdöntőben aztán hatalmas meglepetésre elvérzett az első fordulóban győztes Ferenczi/Jármer kettős miután 8-2-es vezetésnél „összeomlottak” Komócsinék ellen. A másik oldalon az egyik titkos favorit Szent-Andrássy/András páros kétszer is magabiztos vezetés után kapott ki minimális különbséggel, így ők is csupán az 5-6 helyért játszhattak. Az elődöntőben Kínál Zoli és a menetközben rendkívül sokat fejlődő új párja Farkas Viktória ki-ki meccsen verte Komáromi Rudolfot és Felsőbüky Klárát (16-14). A másik oldalon andocsi házi elődöntőt rendeztek, ahol a mindig taktikus Komáromi Róbert a rendkívül stabil Leidli Nikolettával párban simán győzte le a Komócsin házaspárt (15-5). A döntőben elmaradtak az igazán nagy izgalmak, és Komáromi Róberték kiváló adogatásának is köszönhetően simán hódították el a győztesnek járó aranyérmet, biztosítva ezzel, hogy a Komáromi testvérek mindegyike felállhasson a dobogó legmagasabb fokára. Az alsóházi Király kupában Budai és Solymosi megrázta magát és biztosan nyerték meg a győztesnek járó díjat. Ismét kiemeljük Püspök Patrikot, aki édesanyjával párban rendkívül közel volt ahhoz, hogy megszerezze élete első pickleball győzelmét. Csak így tovább Patrik!!!

Végeredmény: 1. Komáromi Róbert/Leidli N., 2. Kínál/Farkas, 3. Komáromi Rudolf/Felsőbüky, 4. Komócsin/Komócsinné, 5. Ferenczi/Jármer 6. Szent-Andrássy/András, 7. Leidli G./Leidli L., 8. Kétszeri/Pajor 9. Budai/Solymosi, 10. Takács A./Jakab 11. Matuz/Kristály, 12. Csillag/Püspök

Folytatás július 31-én Andocson!

Pickleball OB 2. forduló – menetrend

Pickleball-OB-összesített-eredmény-2021

Országos Pickleball Bajnokság 2. forduló beharangozó

Július 10-én Budapesten folytatódik a 3. Országos Pickleball Bajnokság

Az első fordulót követően ismét részvételi rekordot dönt az Országos Pickleball Bajnokság második fordulója. A Marczibányi téri Sportcentrum 4 pályáján megrendezésre kerülő fordulóba 33 fő nevezett, hogy ismételten 5 kategóriában mérkőzzön meg.

Nézzük, hogy mi is vár ránk szombaton:

  • Női egyes: Felsőbüky ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, így győzelem után várhatja a holnapi fordulót. A kérdés csupán az, hogy vajon Jármer és Kurtz meg tudják-e szorítani vagy ismét „csak” az ezüstért lesz „öldöklő harc”.

  • Női páros: Az első fordulóban győztes Felsőbüky/Jármer kettévált, így előbbi Jakab, utóbbi Kristállyal párban indul ezen a fordulón. Solymosi összeállt Kurtzzal, így bivalyerős párost alkotnak majd. Míg az andocsi érmes párosok is komoly játékerőt képviselnek. Kíváncsian várjuk, hogy Komócsinné/Kétszeriné vagy a Csillag/Leidli női párosok behúzzák-e az idei első andocsi aranyat. Nagyon kiélezett meccseket várunk, nem mernénk tippelni a végső győztesre.

  • Vegyes páros: 12 páros adta le nevezését a második fordulóra. Az első fordulóban győztes Ferenczi/Jármer páros ugyan lépéselőnyben van összetettben, de roham tempóval közelednek a kihívók. Nem lesz sétagalopp egyik párnak sem. Véleményünk szerint Ferencziék mellett, odaérhetnek Kínál Zoltánék, Komáromi Rudolf Felsőbüky Klári oldalán vagy a Szent-Andrássy András kettős is. Ne feledkezzünk meg a frissen összeállt Komáromi Róbert – Leidli Nikoletta, illetve a mindig veszélyes roppant fiatal Leidli testvérpárról sem.

  • Férfi páros: A tavalyi címvédő Takács Miklós/Kínál Zoltán páros némi meglepetésre csupán bronzéremmel kezdte a szezont, így ők mindenféleképpen szeretnének javítani. Az első fordulóban győztes Havasi/Zalai kettősből sajnos utóbbi nem tud ebben a fordulóban kiállni, így Havasi Komáromi Rudolf oldalán próbálja újra megkaparintani az aranyat. Aki ezt a legnagyobb eséllyel megakadályozhatja véleményünk szerint az a Komáromi Róbert – Komócsin Balázs andocsi kettős. Ne feledkezzünk meg azonban a Takács A.-Takács V. apa-fia és a Nagy-Kovács debütáló párosról sem, akik akár meglepetést is okozhatnak.

  • Férfi egyéni: A továbbra is veretlen Szent-Andrássy Márk dolgát nem nehezítették meg nagyon Andocson, így ebben a kategóriában inkább az a kérdés, hogy ki jön be Márk mögé a dobogó alsóbb fokaira. Erre a legnagyobb esélye a Havasi/Kínál/Takács Miklós hármasnak van. Az első fordulóban remek játékkal 4. helyet nyerő Komáromi Róbert most inkább a párosokra koncentrál.

 

Az idei Bajnokság nem jöhetett volna létre a Sportfloor, a Sportnyomda, a Kemikál ZRt, a Marczibányi téri Sportcentrum, valamint az andocsi Önkormányzat támogatása nélkül!

Köszönjük

Pickleball – Játék mindenkinek 

Országos Pickleball Bajnokság 2021 1.forduló Andocs

Jármer 2 arannyal és 1 ezüsttel a legeredményesebb az első fordulóban.

Június 12-én rendezték meg a III. Országos Pickleball Bajnokság 1. fordulóját a Somogy megyei Andocson. A főleg zarándokhelyként ismert település nem ismeretlen a pickleball rajongók számára, mivel már tavaly is rendeztek itt fordulót.

Minden várakozást felülmúlva részvételi rekordot jelentő 29 fő, 5 kategóriában adta le nevezését az eseményre. Nézzük az eredményeket!

Női egyéni: A kiemelésnek köszönhetően a kétszeres címvédő Felsőbüky a tavalyi bronzérmes Jármer Erikával és az USA-ból rövid időre hazatérő Kristállyal került egy csoportba. Felsőbüky 2 könnyed győzelemmel jelezte, hogy idén sem szeretne kikapni és újra az egyéni bajnoki címre hajt. Jármer az elődöntőért Kristállyal csatázott, és végül magabiztosan nyert. A másik csoportban az előzetesen legnagyobb kihívónak kikiáltott Kurtz Timi szintén két gyors győzelemmel üzent a riválisoknak. A másik elődöntős helyért Solymosi és az újonc Petrovics mérkőzésén győzedelmeskedett a rutin, így az elődöntőben Felsőbüky – Solymosi, és Jármer – Kurtz csata zajlott. Solymosi sajnos nem tudta megismételni tavalyi andocsi menetelését, így sima vereséget szenvedett, mellyel eldőlt, hogy Felsőbüky ismét döntőt játszik. A másik oldalon igazi ki-ki mérkőzés alakult ki. A mérkőzés elején Kurtz magabiztos játékkal elhúzott 5-0-ra, azonban Jármer összekapta magát és felzárkózott egészen 5-3-ig. Ezt követően állandósult a 2-3 pontos Kurtz vezetés. 14-11-es Kurtz vezetéssel érkeztek el a felek a 15 pontos szett végéhez. A bukikon és a közönségen kívül egy ember nem várta csak Kurtz győzelmét, az pedig a végsőkig küzdő Jármer Erika volt. Az utolsó leheletéig küzdő Erika több mérkőzéslabdát is hárítva végül 15-14-re átvette a vezetést. Ha valaki azt hitte, hogy itt vége a meccsnek az óriásit tévedett, mivel most Kurtz hárított több meccslabdát és vette vissza 16-15-re a vezetést. A vége óriási izgalmak árán aztán 18-16 lett Jármer Erikának, aki így készülhetett csapattársa elleni fináléra. A bronzmérkőzésen a rendkívül fáradt Kurtz még összekapta magát és szoros küzdelemben ugyan, de ismételten győzött Solymosi ellen. A döntő összecsapás sajnos egyoldalúra sikeredett, hiszen az elődöntő rettentően sokat kivett Jármerből. Ennek megfelelően Felsőbüky ismételten egy aranyéremmel gazdagodott. A további sorrend: 2. Jármer, 3. Kurtz, 4. Solymosi, 5. Kristály, 6. Petrovics

Női páros: Az első alkalommal kiírt kategóriába 4 páros nevezett. A várakozások egyértelműen a Felsőbüky/Jármer páros győzelmét jósolták. A 4 páros körmérkőzést játszott egymással. A hozzáértők most jól tippeltek, ugyanis 3 győzelemmel a zsebükben a Felsőbüky/Jármer páros lett az első női páros kategória győztese. Figyelemre méltó azonban, hogy a Komócsinné/Kétszeriné páros kiváló játékkal maximális erőkifejtésre kényszerítették a győzteseket. Ezért is volt váratlan, hogy a „helyi erők” összecsapását végül a Csillag/Leidli páros nyerte (tegyük hozzá, hogy rendkívül szoros volt az összecsapás), megszerezve ezzel az ezüstérmet. A frissen összeállt Solymosi/Kristály párosnak sajnos ezen a napon nem sok babér termett, de becsületükre legyen mondva, tisztességesen helytálltak.

Végeredmény: 1, Felsőbüky/Jármer, 2. Csillag/Leidli, 3. Komócsinné/Kétszeriné, 4. Solymosi/Kristály

Férfi egyes: Az itthon még szintén veretlen Szent-Andrássy Márknak az első fordulóban 7 kihívója is akadt. A tavalyi páros bajnok és egyesben mindig veszélyes Kinál és Takács mellett, ismételten játékra jelentkezett a tavalyi bajnokságból jól ismert Tóth Máté és Pető Lajos is. A rutinos trónkövetelők mellett új vitézek is megjelentek (A teniszes múlttal rendelkező Horváth, az egyesben most először induló rendkívül technikás Komáromi Róbert, valamint a pickleball alapjait az USA-ban megszerző, szintén teniszes múlttal rendelkező Havasi), hogy lepöcköljék Márk fejéről a tavaly megszerzett koronát. A csoportküzdelmek során gyorsan kirajzolódtak az erőviszonyok, így Szent-Andrássy és Havasi az egyik oldalról, míg Kínál és Komáromi a másik oldalról jutott az elődöntőbe. Szent-Andrássy és Komáromi elődöntőjén ugyan volt néhány kiváló labdamenet, azonban a rutin és a frissesség egyértelműen Szent-Andrássy felé billentette a mérleget. A másik elődöntő egészen a feléig rendkívüli izgalmakat hozott. Hol Kínál, hol Havasi szerzett pontot, mígnem Kínál robbantott és egy szenzációs sorozatot követően lezárta a meccset, beverekedve magát az egyéni döntőbe is. A döntőben a rendkívül maximalista Szent-Andrássy esélyt sem adott ellenfelének, így ismételten megtartotta 100%-os hazai mérlegét. A bronzmeccs az elején még szoros volt ugyan, de aztán az erejével jobban sáfárkodó Havasi nyert Komáromi ellen, megszerezve ezzel élete első pickleball érmét.

Végeredmény: 1. Szent-Andrássy, 2. Kínál, 3. Havasi, 4. Komáromi Róbert, 5. Takács, 6. Tóth, 7. Horváth, 8. Pető

Férfi páros: Összesen 6 pár adta le nevezését erre a kategóriára, így 2×3 fős csoportban zajlottak a küzdelmek. Az egyik csoportban a tavalyi bajnok Takács/Kínál kettős óriási meglepetésre sima vereséget szenvedett a Komócsin/Komáromi Róbert andocsi kettőstől, így a Horváth/Pető páros elleni győzelmüknek köszönhetően csupán második helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. Komócsinék magabiztosan verték a Horváth/Pető párost így első helyen várták a másik csoportból érkező ellenfelüket. Mivel a frissen összeállt Zalai/Havasi páros először magabiztos játékkal verte a Kurtz/Komáromi Rudolf kettőst, majd kissé szorosabban a Matuz/Bőhm párost, így a Matuz/Bőhm – Kurtz/Komáromi Rudolf mérkőzés döntötte el, hogy lesz-e családi ütközet vagy sem. Végül Bőhmék nyertek szoros csatában, így ők jutottak tovább. Az első elődöntőben ugyan becsülettel küzdöttek Bőhmék, de nem sok esélyük volt az Andocs KSE 2 kiválósága ellen. A másik oldalon Havasiék is hengereltek, így a tavalyi bajnok Takács/Kínál páros csupán a bronzért játszhatott. Ezt a mérkőzést aztán magabiztosan meg is nyerték a kissé elfáradt Matuz/Bőhm páros ellen. A döntő mondhatjuk azt, hogy rendkívül magas színvonalon zajlott. Csodálatos labdamenetek végén, szinte minden pontért megharcoltak a felek. Kijelenthetjük, hogy talán az egész torna legjobb mérkőzésének tapsolhatott a közönség. A vége rendkívül szoros és kiegyenlített csatában Zalai/Havasi győzelem. Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk lesz itt még izgalom ebben a kategóriában.

Végeredmény: 1. Zalai/Havasi, 2. Komócsin/Komáromi Róbert, 3. Takács/Kínál, 4. Matuz/Bőhm, 5. Kurtz/Komáromi Rudolf, 6. Pető/Horváth.

Vegyes páros: Soha nem látott létszámú, 10 páros adta le nevezését. A fogadóirodák 3-4 páros esélyeit szinte azonosra adták, így kíváncsian vártuk kinek jön ki legjobban a lépés. Öröm volt nézni, hogy az életben is egy párt alkotók milyen szép számmal képviseltették magukat a kategóriában. Említsük csak meg, a Kínál/Füles vagy a Szent-Andrássy/András, vagy akár a Horváth/Petrovics vagy Komócsin/Komócsinné párosokat. A sorsolás érdekessége volt, hogy ezek a párok mind az „A” csoportba kaptak besorolást. Az egyetlen kivétel a Ferenczi/Jármer kettős, akik nem tudjuk, hogy ezért-e, de végül 3 győzelemmel és 1 vereséggel megnyerték a csoportjukat. A csoport második helyéért komoly harc alakult ki a Kínál/Füles és a Komócsin házaspár között. Az utolsó mérkőzésen, ha Komócsinék megverik Szent-Andrássy Márkékat, akkor körbeverésnek köszönhetően ők jutnak az elődöntőbe. Márkék azonban kisegítették barátaikat és győzelmükkel elődöntőbe „lőtték” Kínálékat, valamint megszerezték a csoport harmadik helyét Komócsinék legnagyobb bánatára. A másik oldalon egyszerűbb volt a képlet, hiszen Felsőbüky Komáromi Rudolf oldalán makulátlan mérleggel jutott el az elődöntőbe és készülhetett Kínálék ellen. A csoport második helyéért a 2019-es vegyes páros bajnok Kurtz és Zalai óriási csatában (13-11) verte a vegyes páros élmezőnyébe tavaly berobbant Leidli testvéreket. Az elődöntőben Ferenczi és Jármer sima győzelemmel búcsúztatta Kurtzékat. A másik oldalon nem várt esemény történt, hiszen az életük első versenyén induló Kínál Zoltán – Füles Mónika páros mérkőzéslabdát is hárítva kiütötte az esélyesebbnek tartott Felsőbüky Klára – Komáromi Rudolf párost a további küzdelmektől. A döntőben a Jármer/Ferenczi páros hamar kiismerte Kínálék taktikáját, és okos pontokkal megszerezték idei első közös győzelmüket. A bronzmérkőzésen Felsőbükyék mentették a menthetőt minimális hátrányt összeszedve az összetettben. A hátsó régiókban emeljük ki a szépkorú Matuz Józsefet, és az ifjú titán Püspök Patrikot aki 10 éves kora ellenére remekül állta a sarat.

Végeredmény: 1. Jármer/Ferenczi, 2. Kínál/Füles, 3. Felsőbüky/Komáromi Rudolf, 4. Kurtz/Zalai, 5. Leidli/Leidli, 6. Szent-Andsárry/András, 7. Komócsin/Komócsinné, 8. Matuz/Kristály, 9. Horváth/Petrovics, 10. Csillag/Püspök

Pickelball OB 2021.06.12 Andocs

Pickleball-OB-összesített-eredmény-2021

Köszönjük Andocs, folytatás július 10-én Budapesten!