Sopronba került az idei csapatbajnoki cím!!!

Hétvégén Budapest adott otthont a 2023-as Országos Pickleball Bajnokság csapatdöntőjének. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is 6 csapat, körmérkőzéses rendszerben „birkózott meg egymással. Az előzetes esélylatolgatás alapján komoly adok-kapokra számíthatott a nagyérdemű, ugyanis is komoly erősítésnek örvendhettek a csapatok.

A tavalyi ezüstérmes Ludovika SE nem elég, hogy maga mellé állította a középkorban is már remekül teljesítő „Fekete sereget”, még a szerb vitézekkel is „szövetségre léptek”, hogy elnyerjék az ország legjobb csapatának járó címét.

Talán náluk is jobban igazolt a szezonban a soproni Lővér ATSE, akik így Dívós Dominikkal, Hajnal Gáborral, vagy az évközben már Ausztriában is sikerrel „portyázó” Ambrus-Rácz/Szabó női kettőssel kiegészülve, bivaly erős kerettel érkeztek.

A címvédő Fair-way SE ugyan idén is 2 csapattal vágott neki a küzdelmeknek, mégis baljós előjelekkel várta a hétvégét. Az egész év során „aranytojások tucatjait tojó” féltett kincsük, az idén minden lehetséges címet bezsebelő Takács Flóra ugyanis lebetegedett. Ment is az agyalás a királyi udvarban, hogy milyen felállás mellett verjék vissza a trónkövetelőket.

Szintén ott volt még a déli fellegvárak őrzője a Bóly SE, aki az ütőjével remekül „kardozó” Budás révén, valamint a piszkosul tehetséges juniorjaik révén szintén nagyot lépett előre. Nem is lehetett más a céljuk, mint ismét dobogóra állni.

Az egyik legrégebbi sereg, az Andocs KSE a tavalyi Ludovika elleni bravúr győzelme után idén is szeretett volna belepiszkítani a „nagyok” dolgába.

A csapatverseny elején gyorsan kiderült, hogy idén Andocs és Fair-way SE 2. számú csapata nem tud beleszólni az érmek sorsába. Ahogy haladtunk az idővel ugyanez derült ki a bólyi egyletről, így hiába küzdöttek a baranyai lányok és legények, idén be kellett érniük a negyedik hellyel. 

A végül dobogós csapatok között először a Lővér ATSE – Fair-way összecsapást rendezték, ahol utóbbi egyesület csak annak köszönhette „életben” maradását az első 5 összecsapás után, hogy női párosuk tetemes hátrányt ledolgozva a sírból hozta vissza mérkőzésüket (12-10). A címvédő szempontjából ez a bravúr is csak „3 slukkot jelentett az oxigén palackból”, hiszen a Hajnal/Szabó kettős 4 pontos hátrányt ledolgozva két vállra fektette a Bőhm/Jármer kettőst, ezzel együtt pedig az egész Fair-way SE-t (4-3). 

Ezt az összecsapást szinte rögtön követte a Lővér ATSE – Ludovika párharc, ahol a soproni egylet egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatta végső győzelmét. A rendkívül okosan, taktikusan összerakott nyugati csapat óriási összecsapások után, (Elég csak megemlíteni a ludovikás szerb kettős Dívós/Hajnal elleni 13-11-es , vagy a Dívós/Ambrus-Rácz – Szent-Andrássy/András kettős szintén 13-11-es „horrorját”. A nézők az összes körmüket lerágták ezeken a meccseken.) végül 5-2-re múlta felül riválisát, matematikailag is bebiztosítva ezzel első helyét. 

Az utolsó mérkőzésnek „csupán” az ezüstérem volt a tétje a tavalyi bajnok és ezüstérmes között. A „soproni jobb egyenesektől kifeküdt” csapatok találkozója végül a férfi páros győzelmeknek, és két óriási fordításnak köszönhetően (9-4-ről, illetve 9-3-ról fordított a Miklós fémjelezte fair-wayes egylet) Fair-way SE javára dőlt el (4-3), így a tavalyi bajnok Fair-way ezüst, míg a tavalyi ezüstérmes Ludovika bronzéremmel térhetett haza.

Az 5-6. helyért vívott ki-ki meccsen Andocs 4-3 nyert, így Somogyba kerül az 5. míg Budapestre a 6. hely.

A bajnokság ugyan befejeződött, de December 2-án Mikulás kupával zárja az évet a Szövetség!

Takács Flóra MINDENT vitt!!!

Múlt hétvégén Budapest adott otthont az idei Pickleball Országos bajnokság 4., egyben utolsó fordulójának. A forduló előtt az már biztos volt, hogy Szent-Andrássy Márkot idén sem tudja senki letaszítani a férfi egyes csúcsáról, így zsinórban negyedszer is magyar bajnok egyéniben. Az is biztos volt, hogy Felsőbüky Klári immár 7. alkalommal ülhet valamely kategória királynői székébe. idén Takács Flórával kiegészülve a női páros jutott neki. Az is biztos volt, hogy Flóra legalább kétszeres bajnok lesz idén, hiszen Bőhm Zoltánnal kiegészülve a vegyes páros kategóriában sem adja lejjebb az aranynál. A többi kategória azonban még több esélyes volt.

A női egyénben Turmezey Luca próbálta kiénekelni a sajtot a forduló előtt vezető Takács Flóra szájából. Az első felvonásig „szépen szólt a muzsika”, hiszen 8-1-re is vezetett Flóra ellen. Flóra azonban nem hagyta magát és a „hajánál fogva rángatta ki” magát a gödörből és fordította meg Luca elleni mérkőzését. A végén kiderült, hogy ez a mozzanat volt, aminek köszönhetően Flóra a párosok mellett behúzhatta a női egyéni bajnoki címét is, ugyanis hiába kapott ki Lucától a döntőben, a második hely elegendő volt neki, hogy az összetettben ő végezzen az élen. Luca minimális különbséggel végzett az összetett második helyén, míg a harmadik a jövő másik reménysége Szeli Fruzsi.

   

A férfi páros hasonló izgalmakat tartogatott, hiszen három páros is odaérhetett volna még a forduló előtt. Arról ne is beszéljünk, hogy újra itt voltak a szerbek, így óriási kavarodásra lehetett számítani. A nézők nem is csalódtak, hiszen rendesen megkavarodtak a szálak, hogy aztán az elődöntőben idén másodszor verje meg a Tarr/Miklós kettős a Szent-Andrássy/kínál párost, nullára redukálva Márkék győzelmi esélyeit. Mivel Bőhm és Takács A. nyertek a szerbek ellen a döntőt nyerő párost koronázták a férfi páros királyaivá. A döntőben némi megingást követően Takácsék jobbak voltak és a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan apró pici egyenesekkel rendre megdolgozták Tarr fonákját. A döntőbeli sikerüknek köszönhetően Bőhm Zoltán és Takács Attila megvédte tavalyi címét, ezzel Bőhm negyedik, míg Takács Attila második pickleball bajnoki címét szerezte. Az összetettben Miklós László és Szent-Andrássy Márk kapta z ezüstérmet, míg Kínál Zoltán és Tarr Sándor a bronzérmet.

A női páros ugyan már a forduló előtt eldőlt, hiszen Felsőbüky Klári és Takács Flóra hibátlan mérleggel masírozott be a királyi kincstárba, hogy felvegye a jól megérdemelt aranyat. Kláriék az utolsó fordulóban sem találtak legyőzőre, így makulátlan mérleggel végeztek az élen. A fordulóban és az összetettben is Szeli Fruzsi lett a második (Turmezey Luca helyett Fruzsi édesanyja, Szeli Ibolya volt a beugró. Elég jól sikerült ez a beugrás…). Az összetettben a fordulón nem induló Müllerné Stréb Petrát és Cseténé Máy Zsuzsát is ezüstéremmel díjazta a Szövetség, így pedig az utolsó fordulóban amerikai párral induló, és bronzérmet szerző Jármer Erika lett az összetett harmadik helyezettje is.

Vegyes párosban, ahogy a bevezetésben is írtuk, a Bőhm/Takács F. kettős lett az aranyérmes. A második helyért nagy volt a versenyfutás, hiszen 7 játékosnak is volt matematikai esélye az ezüstérem megszerzésére. Végül az egész hétvégén magabiztosan játszó Miklós/Szeli F. kettős megnyerte a fordulót, ezzel Szent-Andrássy és András előtt megkaparintotta az ezüstérmet. A tavalyi bajnok Izáéknak most a bronzérem jutott. Kevéssel maradt le a dobogóról a 4. fordulóban második helyet szerző Felsőbüky/Komáromi Rudolf kettős és a büszke apaként a mindent megnyerő Flórával versenyző (a fordulóban bronzot szerző) Takács Attila.

Férfi egyéniben nem csak a győztes Szent-Andrássy kilétére, hanem az ezüstérmes Takács Attila kilétére is fény derült a fordulót megelőzően. Ez, a Havasi koncert, néhány betegség rá is nyomta bélyegét a mezőnyre, hiszen Taki nem, sőt Márk is csak azért indult a versenyen, hogy tétmérkőzésen gyakorolhasson szerb klubtársával, Urossal. A fordulót végül Uros nyerte, Márk előtt. harmadik helyre az újonc, szintén ludovikás Fekete Gábor érkezett meg Tarr Sándort verve a bronzmeccsen. Az összetettben Márk zsinórban negyedszer is hibátlan mérleggel lett győztes, megelőzve a magából maximumot kihozó Takács Attilát, valamint a soproni Tarr Sándort.

Takács Flóra számára a 3 felnőtt Országos Bajnoki cím sem jelentette a végállomást, hiszen junior kategóriában is megvolt minden esélye, hogy megvédje tavaly megszerzett címét. Az utolsó forduló óriási izgalmakat tartogatott, hiszen Flóra mellett Fruzsi és a bólyi Titánok (Schmidt Ádám és Mayer Iván) is az esélyesek között voltak. Mivel Berky Peti némi meglepetésre legyőzte Ádámot, így az egyik esélyes már a negyeddöntőben kiszállt a végső küzdelemből. Mivel Fruzsi magabiztosan verte Ádámot ebben a negyeddöntőben, így a bólyi szurkolók lettek némiképp szomorúak. Mivel azonban Iván bosszút állt Fruzsin, így újra felmerült, hogy bólyi bajnokról számolhat be a Bóly Press különkiadása. Takács Flóra ezt másképp gondolta, hiszen Ádám korai veresége miatt a vártnál könnyebb ágon verekedte be magát a döntőbe, ahol aztán egy-két kisebb megingást leszámítva magabiztosan győzte le Mayer Ivánt. Ezzel pedig a Fair-way SE 17 éves üdvöskéje történelmet írt, hiszen minden kategóriát megnyert 2023-ban. A junior összetettben Flóra mögött a 2 bólyi Schmidt Ádám és Mayer Iván lett a második illetve a harmadik.

A Szövetség idén minden egyes kategóriában kiírta a „Pickleball 3.0 kupát” is, mely a 3.0-s kategóriák győzteseinek dukált.

A női egyéniben az óriási tenisz múlttal rendelkező Falusi Magdi ugyan a budapesti fordulóban csupán harmadik lett, de összetettben nem volt nála jobb, így ő viheti haza a győztesnek járó serleget. A negyedik fordulót óriási döntőt követően Fekete Dóra nyerte az extázisban játszó Ripszám Ildikó előtt.

A női párosok 3.0-s kategóriáját a közösen utoljára induló andocsi gráciák, Csillag Mariann és Leidli Niki nyerték, megelőzve a vasi különítmény, azaz a Sejberné/Szalayné kettőst. A női egyénihez hasonlóan itt is az utolsó fordulóban bronzérmes szerezte meg itt is az összetett aranyat, így lett a 3.0-s kupa győztese a Fekete Dóra/Fodor Kriszti kettős.

Férfi egyéniben a sötétedésbe torkolló döntőt Schmidt Ádám nyerte, az egész hétvégén bomba formában játszó Berky Péter előtt. Harmadik lett Szeli Laci, aki az összetett győztes Mayer Ivánt fektette két vállra. A piszkosul fiatal, rendkívül tehetséges Iván, így felnőttek hadát legyűrve lett a kategória összetett győztese.

Férfi párosban a párját betegség miatt nélkülöző Szeli László győzött alkalmi partnerével, Fogaras Palkóval. A döntőben a bólyi vitézeknek kellett behódolni a soproni és budai várak őrzői előtt. Harmadik helyet Berky Péter és Magyar Csanád szerezte meg. Van fantázia ebben a kettősben is! Az összetettben Mayer Iván és Szeli László örülhetett, hiszen ők ketten gazdagodtak egy-egy serleggel.

A vegyes páros 3.0-s kategóriát a szervezők a kedvezőtlen időjárás miatt törölték, így három forduló összesített pontjai alapján hirdettek győztest. Az első három forduló alapján pedig a legtöbb pontot a Fekete Dóra/Takács Vince kettős gyűjtötte, így ők térhettek nyugovóra serlegeikkel.

Az egész verseny legnagyobb tapsot kapó versenyszáma az Open kategória volt, hiszen a 9 éves Simó Bence óriásit játszott a felnőttekkel (Amíg bírta a keze, addig rendre jobbra-balra futtatgatta az ellenfeleit). A kategória mérkőzései olyan szoros eredményeket hoztak, hogy csupán az egymás elleni eredmények rangsoroltak a dobogósok között. Ennek megfelelően Takács Máté lett az első, Pavlics László a második és a vastapsot kapó, a játékkal 3 hete ismerkedő Simó Bence pedig a harmadik. 

Az idei OB-ból csupán a csapatverseny maradt hátra, melyet november 11-én rendeznek!

Az összetett végeredménye itt olvasható:

04_Pickleball-OB-összesített-2023 Budapest

Három kategóriában is bajnokavatás történt Sopronban

Szent-Andrássy Márk újabb férfi egyéni bajnoki címe mellett Takács Flóra bezsebelte a női páros és a vegyes páros bajnoki címeket Sopronban.

A Sopronban rendezték meg az Országos Pickleball Bajnokság 3. fordulóját. A „Szelek szárnyán” névre keresztelt forduló igazán parázs összecsapásokat és rendkívüli izgalmakat, továbbá 3 számban is bajnokavatást hozott.

Nézzük mi is történt Magyarország első 8 pályán lebonyolított pickleball versenyén:

Férfi páros 4.0: A racketlon világbajnokságok dobogóin rendszeresen megforduló Sákovics/Sebesi kettős a csoportmeccsek során előbb a Komáromi fivéreket forgácsolta szét (11-5), hogy aztán a nézők némi meglepetésére (persze őket ez nem lepte meg) a bajnoki címvédő Bőhm/Takács kettős „állásait” kuszálják úgy össze, hogy Bőhmék azt sem tudják, hol vannak (11-9). A másik két csoportban egyedül a Szent-Andrássy/Kinál – Komócsin/Kétszeri meccsen volt izgulni való. Utóbbi páros ugyanis majdnem csodát tett. Mivel azonban „Gin” inkább visszamászott a lámpásba, mintsem teljesítse Komócsinék kívánságát, így 12-10 lett Márkéknak. Az elődöntőbe végül némi negyeddöntős barangolást követően sikerült az egész nap indiszponáltan játszó Bőhméknek beverekedniük magukat, de ott néhány labdamenet erejéig most sem sikerült komoly ellenállást kifejteni a vadászbombázókat meghazudtoló Szent-Andrássyék ellen (11-5). A másik ágon Tarrék remekül hatástalanították Sákovics és Sebesi „fű alatt érkező bombáit”, így zsinórban másodszor is döntőt játszhattak (11-7). A döntőre a Miklós/Tarr kettősnek most nem sikerült megtalálni az elixírt Szent-Andrássy ellen, így nem maradt más hátra, mint gratulálni a Szent-Andrássy/Kinál kettősnek a megérdemelt győzelemhez. A bronzmeccsen Bőhmék kicsit felszívták magukat, így visszavágtak a VASBALL-os Sákovicséknak megtartva ezzel bajnoki reményeiket. Az utolsó fordulón óriási csata várható, hiszen abszolút nyílt a küzdelem az élen állók között.

Női páros 4.0: Csökkentett létszámú kihívókkal érkezett a női páros mezőnye, hogy megtorpedózza Takács Flóra és Felsőbüky Klára megkoronázását. Az összesen 4 párost számláló mezőnyben az előző fordulóban „Kapitánnyá” kinevezett Flóra, csapatával előbb a Jármer/Falusiné (11-3), majd pedig a Cseténé/Müllerné (11-4) páros „csapatait zavarta szanaszét”. A másik esélyes páros (Turmezey/Szeli) kicsit nehezebben vette ugyan a kezdeti akadályokat, de végül makulátlan mérleggel masírozott a „döntőbe”. Nem tudjuk, hogy a Nyugati szél vagy mi okozta Szeli Fruzsiék vesztét, de most nem tudták hozni az Andocson megtapasztalt rendkívül magas színvonalú játékukat. Ez pedig nem eredményezhetett mást, mint a vártnál simább Takács F./Felsőbüky győzelmet. Ezzel a győzelemmel pedig Felsőbüky Klára harmadszor, míg Takács Flóra életében először lett magyar bajnok női páros kategóriában. A bronzmeccsen a Mecsek lejtőin nevelkedett kardforgatók közül végül a budapesti idegenlégióssal kiegészült Jármer/Falusiné kettős diadalmaskodott Cseténé és Müllerné (13-11) nagy bánatára.

Női egyéni 4.0: Szakács Enikő már a verseny előtt meglepte a mezőnyt, de nem úgy, ahogy ezt sokan várták. Történt ugyanis, hogy Enikő nem nevezett a versenyre, így matematikailag sem tudja már megvédeni tavaly elhódított trónját. A szabadon maradt királyság legfőbb várományosa Takács Flóra volt a forduló előtt, ugyanis elég lett volna neki egy második hely, hogy junior kora ellenére királynővé koronázzák egyéniben is. A kellően rutinos Turmezey Luca és a másik junior korú soproni üdvöskénk, Szeli Fruzsina ezt azonban másképp gondolta. Olyannyira, hogy mindketten szinte „lefújták” a pályáról Flórát. Luca és Fruzsi annyira domináltak a Flóra elleni mérkőzésükön, hogy úgy megbillent a pálya, mint ahogy a Balaton vízszintje szokott viharos szél esetén. A két „domináns” csatáját végül Luca nyerte (11-4), így ugyan megizzadt Cseténé (11-8) ellen, de teljesen megérdemelten gyűjtötte be első aranyérmét. Mivel Cseténé nem tudott nagy ellenállást kifejteni a sziporkázó juniorok ellen, így Fruzsi lett a második, Flóra pedig a harmadik. Ennek az eredménynek mi nézők örülhetünk a legjobban, hiszen nyílt sisakos küzdelem várható a szeptemberi utolsó fordulóban.

Férfi egyéni 4.0: Sokat gondolkodik az ember fia, hogy vajon milyen felütéssel lehet kezdeni újra és újra a 4.0-s férfi egyéni kategóriát. Dobjuk fel, hogy újra meg újra vitézek serege kel útra, hogy Szent-Andrássy királyt, sőt már nem is királyt, hanem császárt és seregét porba tiporják? De hát ez már rém uncsi!  A könyökünkön jön ki! Mert mindig ez van! Jönnek, aztán mennek! Szent-Andrássy meg mindig nyer! Ezért úgy döntöttünk, hogy az elején leírjuk, hogy igen Szent-Andrássy újból nyert (egyedül Takács A. elleni negyeddöntőjében izgulhatott picit), ezzel pedig óriási eredményt elérve zsinórban negyedszer is ő a férfi egyéni magyar bajnok (Le a kalappal előtte, tényleg! Ilyen hosszú sorozata senkinek nincs és nem is volt a pickleball hazai történetében).

Aztán meg beszélünk inkább a vert seregről, mert ott azért izgalmas helyezkedések voltak a soproni fordulóban. Ott volt ugyanis a mezőnyben többek között a visszatérő „gyere-gyere!!! felkiáltásokkal operáló” Havasi, az újonc „eddig kb. 10 órát pickleballozó” Divós, a szintén újonc „jól áll a kezében az ütő” Sebesi, a bólyi „sokat fejlődő szépfiú” Budás, a sokszor „magával perlekedő” Tarr, a „gyorsan időt kérek, hogy visszamenjen a pulzusom” Takács. Szintén ütőt ragadott a „csendes, de halálos pontosságú harmadik ütést ütő” Komáromi Rudi, a mindig magabiztos „tuti, hogy én nyerek” Melléthei, a „hívjuk fel a Zolit a büféből, mikor lesz meccsem – zsíros kenyér specialista” Kinál, vagy az edzője által csak „lustinak” becézett Miklós. Itt volt még a civilben jogász Boda Miki is (Neki nem adtunk jelzőt – jobb a békesség… 😀 :D).  Ennyi nagy név között a tavalyi ezüstérmes Kinál már a csoportban elvérzett. Majdnem erre a sorsra jutott Havasi is, aki szoros csatában verte Sebesit (11-9). A B csoportban egy körbeverésnek köszönhetően már a továbbjutásnak is rendkívüli módon örült Miklós és Divós is (Komáromi Rudi nüanszokkal maradt le a legjobb 8-ról). Ne feledkezzünk meg róla, hogy Boda meg verte Takácsot. A negyeddöntők legizgalmasabb mérkőzése az elején beharangozott Takács A. – Szent-Andrássy összecsapás volt, ahol amíg volt szufla Attila vezetett (8-7). A Padovában is látott „soha nem adom fel” Szent-Andrássy visszajött és nyert 11-8-ra. Az elődöntőkben Havasi fél tucat rontott szervájának is köszönhetően nem tudta két vállra fektetni az újonc Divóst, aki köszönte szépen a „dedikált ajándékokat” és bemasírozott a döntőbe. A másik ágon a Budás – Szent-Andrássy mérkőzésről a Padlásból ismert „fényév távolság” című dal jutott eszünkbe (0-11). Budás ugyan jó úton halad hátránya ledolgozásához, de nem lesz könnyű befogni Márkot. A döntő sima volt, de így is 2 boldog ember fogott kezet a mérkőzés végén. Szent-Andrássy makulátlan mérlegének és újabb bajnoki győzelmének, míg Divós csodás bemutatkozásának örülhetett. A bronzmeccsen Budás volt a motiváltabb, biztosan hajtotta a Bóly Press-es hírnév. 

Vegyes páros 4.0: Vasárnapra állítottak még egy fokozatot a szélgépen, így a szombatinál még jobban meg kellett küzdeni a játékosoknak az elemekkel. A vegyes páros 4.0-s kategória az egyik legizgalmasabb az egész bajnokságban, hiszen eddig a Bőhm és Szent-Andrássy nevével ellátott párosok nyertek egy-egy fordulót. Az andocsi fordulóban „robbanós cukorka” módjára szintén éremesélyesnek lépett elő a Szeli Fruzsi/Miklós Laci kettős is. Egy nagy névtől azonban búcsút inthettünk, hiszen ahogy írtuk Szakács Enikő nem nevezett a versenyre, így Takács Attila pár híján kiszállt az érdemi versengésből. A csoportmérkőzések nagyjából egy természetfilmhez hasonlítottak, nem sok meglepetés történt ugyanis. Egyedül a „ragadozóként” feltűnő Boda/Müllerné kettős hozta rá a frászt a nyugodtan „legelésző” Szent-Andrássy/András kettősre. De aztán Márk elővette jobbik énjét és „hazazavarta” az éhen maradt bólyi farkasokat. Ki kell még emelni a hazai pályán játszó Szeli házaspárt, akik első 4.0-s versenyükön rögtön két andocsi bajtársat ütöttek el a továbbjutástól. Halkan azért jegyezzük meg, hogy a Szeli családi párbajt Fruzsiék nyerték. A negyeddöntőkben aztán olyan történt, ami ritkán szokott. A Budás/Falusiné bólyi kettős 0-6-ról feltámadva parázs meccset nyert meg Szent-Andrássyék ellen (12-10). A nézők vastapssal díjazták mindkét páros teljesítményét. A többi negyeddöntő igazán simára sikerült, így Felsőbüky/Komáromi Rudolf – Budás/Falusiné, illetve Bőhm/Takács F – Miklós/Szeli F. elődöntőket rendeztek. A bravúrgyőzelemből érkező Budásék ezen az összecsapáson is jól tartották ugyan magukat, de Felsőbükyék megtalálták az üres helyeket, így végül 11-9-re nyertek. A másik elődöntőben Bőhmék végig rendkívül koncentráltak voltak, így a kevésbé jó taktikát választó Miklóséknak nem sok esélyük volt a döntőbe jutásra (11-5). A döntő menetét a pöty-pötyi-felad-lecsap, pötyi-pötyi-felad-lecsap „gyermekdallal” is lehetne jellemezni, hiszen néhány dinkelés után Klári általában kicsit magasabbra adta a labdát, melyet Zoli kíméletlenül megbüntetett. Ha ez a taktika nem vált be, akkor Flóra és Zoli valósággal szétbombázta Komáromi Rudi fonákját. Ez pedig azt eredményezte, hogy Bőhmék az első forduló után a harmadik fordult is megnyerték. Mivel Szent-Andrássyék végül ötödikként futottak be, így egy fordulóval a vége előtt Takács Flóra a női páros után a vegyes páros kategóriában is felért a csúcsra. A bronzmeccsen nyertek Miklósék, így komoly versenyfutás várható az utolsó fordulóban az ezüstért.

A „Szelek szárnyán” című sorozatunk 1 hét múlva folytatódik a 3.0-s és a junior kategóriákkal.

03_Pickleball-OB-összesített-2023 Sopron