Szeged is bekapcsolódik…

Szeged is bekapcsolódik a hazai pickleball vérkeringésbe…

3 perc szabály ismertetés, 20 perc bemelegítés, vérre menő labdamenetek, világba kiáltó “gólörömök”, kellő számú “zrika” és drámai végjátékok.
Ezek jellemzeték kis pickleball csapatunk 4 órás szegedi látogatását.
A Fair-Way SE ma a szegedi Squash Club Szeged-ben járt, hogy egy rövid bemutató után átadja a terepet a helyi “ütőspecialistáknak”.

A mai látogatásunk eredményeként Budapest és Andocs után Szeged is bekapcsolódhat a hazai pickleball vérkeringésbe.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a pickleball alapjait fél óra alatt bárki képes elsajátítani. A mellékelt videón láthatjátok, ahogy Szegeden milyen labdameneteket játszottunk fél óra gyakorlás után.

Ha Szegeden vagy és szeretnél játszani ne habozz és látogasd meg a Squash Club-ot.

Ha Andocson vagy, akkor már biztosan fogtál pickleball ütőt a kezedbe. Vagy ha mégse akkor keress bennünket és adunk kontaktot.
Ha pedig Budapesten vagy, akkor gyere, mert mi minden hétvégén játszunk a Tüske csarnokban.

Pickleball – Játék mindenkinek

Pickleball műhely született

Egy év alatt igazi „pickleball műhellyé” nőtte ki magát Andocs.

Egy éve egy borongós napon bepattantunk a kocsinkba, hogy Magyarország híres zarándokhelyére, Andocsra látogassunk. Nem, akkor nem az újabb footgolf-os „madárkákért”, vagy a mindig hőn áhított Footgolf Országos Bajnokság csapatdöntőjéért fohászkodtunk, hanem az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola diákjainak mutattuk be szeretett sportágunkat, a pickleball-t.

Óriási örömmel számolhatunk be nektek, hogy az elmúlt egy esztendőben Andocs igazi „pickleball műhellyé” avanzsálódott. Ez pedig nem kevesebbet jelent, mint hogy a felnőtt pickleball közösség megalakulása és heti rendszeres edzései mellett (sajnos most a vírus közbeszólt) az iskola felső tagozatos diákjai idén szeptembertől már a testnevelés óra illetve sportköri foglalkozás keretein belül ismerkedhetnek a sportág alapjaival.
Itt azonban nincs megállás, hiszen a település közössége további terveket szövöget, így ha hinni lehet a somogyi verebeknek, akkor a 3 beltéri és 1 kültéri pálya mellett újabb infrastrukturális fejlesztések várhatóak.

Azt pedig ne felejtsük el, hogy a „műhelynek” nem más a szakmai vezetője, mint a vegyes párosban magyar bajnoki címet szerző Komáromi Róbert. A hazai pickleball család nevében köszönjük a belefektetett munkát, energiát!

Nem lepődnénk meg rajta, ha az itt nevelkedő fiatalok között köszönthetnénk a jövő magyar pickleball bajnokait.

Pickleball – Játék mindenkinek

previous arrow
next arrow
Slider

 

Országos Bajnokság 3. forduló

A július végi andocsi kitekintést követően a pickleball visszatért Budapestre a Marczibányi téri Sportcentrumba. A harmadik, egyben záró fordulón ismételten 24 játékos jelent meg, ezzel beállítva az előző forduló nevezési rekordját. Örömteli volt, hogy 7 új regisztrálót is köszönthettek a szervezők.
A 3 ország (USA, Nagy-Britannia, Magyarország) képviseletében induló játékosok kezdés gyanánt rögtön egy kis közös „bemelegítéssel”, pályatakarítással (A verseny kezdete előtt 1 órával eleredt az eső) kezdték a versenyt.

 

Női egyéni

Sérülés és egyéb elfoglaltságok miatt ezúttal csupán 3 indulóval rajtolt el ez a forduló. Így viszont Felsőbüky Klára már az első labda érintése előtt matematikailag is megvédte tavalyi címét. Klári első mérkőzésén (Kurtz Tímea ellen) döcögött is a szekér, hiszen Timi már 8-4-re is vezetett, azonban sikerült a fordítás, így végül 15-12-re nyert. Következő mérkőzésén csupán az volt a kérdés, hogy veretlenül lesz-e ismét magyar bajnok vagy sem. Jármer Erikának aztán esélyt sem hagyott (15-5), így 2019 után ismét 100%-os mérleggel állhatott az abszolút dobogó tetejére. A 3. forduló és egyben az abszolút 2. és 3. hely volt a tét Jármer és Kurtz ki-ki meccsén (A forduló előtt szintén azonos pontszámmal álló Solymosi egészségügyi okok miatt nem tudott indulni a versenyen). A tét egyértelműen Jármert fogta meg jobban, így az előző fordulókban megszokott parázs csata elmaradt és Kurtz 15-4-es mérkőzésen megkaparintotta az összetett ezüstöt, míg Erikának maradt a bronz.

Férfi egyéni

A váratlan visszalépések miatt végül 6 fővel (körmérkőzéses rendszerben) zajlottak a küzdelmek. A sorsolás szeszélyeinek köszönhetően rögtön egymásnak esett a férfi párosban együtt induló Takács Miklós és Kínál Zoltán. Ugyan végig Kínálnál volt az előny (sőt 14-9-nél több meccs labdája is volt), de Takács Miklós utolsó leheletig való küzdése és az Istenekkel kötött szövetségének köszönhetően 16- 14-re nyert. A top favorit Szent-Andrássy Márk könnyed győzelmekkel jelezte, hogy ő a mai napon is szeretne hibátlan mérleggel nyerni (15-4 Darabos és 15-2 Kis ellen). Az életében másodszor ütőt ragadó Kis Csaba is megmutatta oroszlánkörmeit és a jóval esélyesebb Takács ellen csupán 15-9-re kapott ki. Ugyanilyen arányban sikerült Zalai Zsoltnak és Kínál Zoltánnak „megszorongatnia” Szent-Andrássy-t, aki így 4 győzelemmel várta a szintén hibátlan Takács elleni „döntőt”. Az igazán izgalmas, fordulatos, végletekig kiélezett döntőn Szent-Andrássy Márk egy hajszállal nyert (15-12) megnyerve ezzel ezt a fordulót, és az egész bajnokságot is. A dobogóra még Takács és Kínál fért fel (abszolútban Kínál a 2., Takács a 3.).

Vegyes páros

Kiélezett küzdelmet ígért a vegyes páros kategória, hiszen a Felsőbüky/Budai kettős könnyen „kiénekelhette volna a sajtot” a Kurtz/Komáromi kettős szájából. Főleg annak tükrében, hogy újra összeállt az első fordulóban „ezüstös” Jármer/Ferenczi kettős. Ha már összeálltak rögtön meg is mutatták, hogy nem lehet őket leírni, hiszen szoros meccsre kényszerítették a Kurtz/Komáromi duót (13-15). A csoport harmadik párosa az újonc Komócsin/Karéné kettős ugyan két vereséget szenvedtek a jóval esélyesebb párosok ellen, azonban némi gyakorlással a hátuk mögött veszélyes ellenfél lehet mindenkire. A másik csoportban Felsőbüky és Budai 2 könnyed győzelemmel masírozott az elődöntőbe, míg az andocsi házi rangadón Komáromi Rudolf és sógornője Komárominé Faragó Klára bizonyult jobbnak az egyetlen női páros (Kétszeriné/Komócsinné) ellen. Ezúton külön is gratulálunk a két hölgynek, hogy megmérettették magukat a vegyes párosok között.

 

Az elődöntőben a „családi” rangadón (Komárominé/Komáromi Kurtz/Komáromi) Kurtz és Komáromi bizonyult jobbnak matematikailag is bebiztosítva abszolút első helyüket. Bele sem merünk gondolni a hazaút hangulatába, ha Kláriék ezzel a győzelemmel ütötték volna el férjüket a végső sikertől…

Mivel a másik ágon a végig összeszedett és koncentrált Jármer/Ferenczi kettős lehengerlő játékkal ezen a szinten mondhatni kiütötte a Felsőbüky/Budai (21-14) kettőst, így a két nyert szettig tartó döntőben Erikáék lehetőséget kaptak a revansra.

A döntő végletekig kiélezett mérkőzést hozott, minden pontért megküzdöttek a játékosok. Talán az egész torna legszínvonalasabb mérkőzését láthatták a szép számmal összegyűlt nézők. Hiába próbált meg a Kurtz/Komáromi kettős minden taktikai fegyvert bevetni, az ihletett formában játszó Jármer/Ferenczi páros ellen nem volt ellenszer. Végül 2-0-s szett aránnyal (12-10, 11-8) az utolsó fordulót a Ferenczi/Jármer kettős nyerte. Összetettben a vereség ellenére Kurtz Tímea és Komáromi Róbert lett bajnok. Érdekesség, hogy mindhárom fordulót más-más páros nyerte. Továbbá itt is meg kell jegyeznünk, hogy Felsőbüky-hez hasonlóan Kurtz Tímea is kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát (tavaly Zalai Zsolt párjaként ért a csúcsra). Gratulálunk!

Férfi páros

A csoportmérkőzések 2 db 4 fős csoportban zajlottak.

Az „A” csoportban a legnagyobb favorit Takács/Kínál duó mindhárom meccsét könnyedén nyerte meg a 2 vegyes páros (Kurtz/Darabos, Felsőbüky/Collins) és az újonc amerikai páros (Piits/Nolterieke) ellen. A csoport második helyéért ádáz csata dúlt, melynek hármas körbeverés lett az eredménye Pittsék 15-12-re verték Felsőbükyéket, míg Felsőbükyék 15-7-re Kurtzékat, végül pedg Kurtzék 15-6 Pitts-éket. Így a Felsőbüky/Collins páros jutott az elődöntőbe.

A másik ágon Bőhm és Matuz csupán a meccs feléig bírta a Komáromi fivérek által diktált tempót (6-15), míg Budai és Zalai szintén 15-6-ra verte az andocsi Komócsin/Karé kettőst. Ezt követően Budaiék kiélezett meccsen nyertek Komáromiék ellen (15-13), Bőhmék pedig vért izzadva tartották életben továbbjutási esélyüket (15-12 Komócsinék ellen). Komáromiék az utolsó fordulóban kiütötték „földijeiket”, míg hiába vezetett végig Bőhm és Matuz a végére elfáradtak és 15-12-re kikaptak Budaiék ellen.

Így az elődöntőben Budai/Zalai találkozott a Felsőbüky/Collins kettőssel. Az esélyekkel ellentétesen Collins kitűnő játékának köszönhetően sokáig vezettek Felsőbükyék, végül azonban fejet kellett hajtaniuk a fiatalság előtt. A másik ágon Takácsék iskolajátékot bemutatva nyertek a Komáromi fivérek ellen (21-6), így végül újra összejött az „álomdöntő”.

A két nyert szettig tartó döntő elején férfias küzdelmet láthattak a nézők, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok és csak egy hajszállal nyertek Takácsék (12-10). A tollasos évek nem múltak el nyomtalanul és mind az erőnlétben, mind fejben frissebb Takács Miklós, Kínál Zoltán kettős a második szettet már simábban nyerve (11-6) lett ismét forduló győztes és egyben magyar bajnok.

A bajnokság végeredménye

Pickleball OB összesített eredmény

 

További képek

previous arrow
next arrow
Slider