OB II_2 Budapest beszámoló

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy Országos Bajnokság II. fordulójának második állomása. Olyan rég volt már, hogy talán nem is emlékszünk rá, hiszen egy lajhár gyorsaságával dolgoztak most firkászaink. Na de ne bántsuk a lajhárokat, inkább nézzük mi történt Budapesten néhány héttel ezelőtt.

Férfi páros:

A versenynap kezdő számaként a versenyre pici késéssel érkező Kiss László és párja Soós Sándor első meccsén „rögtön rárúgta az ajtót” a mezőnyre, hiszen esélyt sem adtak rutinos ellenfelüknek (a Károlyi/Kelemen kettőst 11-4-re iskolázták le.) Szintén erősen kezdett a szombathelyi különítmény, hiszen a Ferenc/Marton kettős, valamint a fair-way-es Berky Sz-csal kiegészülő Magyar D. is hibátlanul jutott tovább. Mellettük még a sokak által csak Peter Crouch-ként becézett Ludas Dániel és Páger Zoltán jutott tovább makulátlan mérleggel. A negyeddöntőkben aztán megviccelték a csoportmásodikok a csoportgyőzteseket, hiszen 3 alkalommal is a papíron kevésbé esélyes duó jutott tovább a legjobb 4 közé (Szeli/Szeli 11-8-ra verte Magyar Daniékat, Schmidt/Hernandez 12-10-re Ludasékat, Károlyi/Kelemen 11-6-ra Martonékat.). Egyedül Kissék győzelme nem forgott veszélyben (11-8 Berky Petiék ellen.). Az elődöntőben Kissék elveszítették a fonalat, így simán kaptak ki Schmidtéktől, illetve Szeliék sem bírtak az óriási ütős múlttal rendelkező Károlyiékkal. Sajnos a döntőben elmaradt a várva várt izgalom, mert Károlyiék feltörölték ellenfelükkel a Marczibányi téri pályákat. A bronzmeccsen a soproni házi ütközetet az apa-fia, Szeli/Szeli kettős nyerte.

Női páros:

A csoportmérkőzések során tulajdonképpen 2 komolyabb meglepetésről számolhatunk be. Az egyik, hogy a Kiss testvérek nagyon simán két vállra fektették a női páros 3.0 kupa címvédőjét, a Fodor/Fekete fettőst. Továbbá némi meglepetést keltett a publikumban, hogy a Szeli Ibolya/Komócsin Kinga kettős nem jutott tovább a csoportból, mivel a Csigó/Rupf kettős mellett a Fancsaliné/Komárominé kettőstől is kikaptak. A negyeddöntők során a Sejberné/Szalayné kettős meglepte Kisséket és 11-7-tel „belőtték” magukat a legjobb 4-be. A többi negyeddöntőben érvényesült a papírforma, így a Rétházi/Erb, a Szövetség „párkereső szolgáltatásának” köszönhetően összeállt Müllerné/Horváth, valamint a piszkosul fiatal Rupf/Csigő kettős jutott tovább. Az elődöntők komolyabb izgalmakat tartogattak, hiszen szoros meccsen nyertek Csigóék Sejbernéék, ellen, illetve Müllernéék is csupán nüanszoknak köszönhetően pöckölték ki Petra csapattársáékat a döntőből. A döntő végig izgalmas csatát tartogatott, ahol a technikai tudás most felülkerekedett a rutinon, így a Csigó/Rupf kettős 11-8-ra diadalmaskodott a sopronkövesdi csapat nagy örömére. A bronzmeccsen Erbék mindent megtettek, hogy felkerüljenek a Bóly Press címlapjára, végül nem is kellett csalódniuk (11-7 Sejbernéék ellen.)

Férfi egyéni:

Már maga a lebonyolítás is komoly próbatételnek ígérkezett, hiszen olyan menetrendet találtak ki a szervezők, amit rajtuk kívül nem sokan értettek (vagy lehet, hogy még ők sem :D). A Csoportmérkőzések során ki kell emelnünk, hogy Magyar Dániel remek taktikával és hibátlan mérleggel jutott tovább a „halálcsoportból”. Szintén remek játékkal és hibátlan mérleggel rukkolt elő Szeli Laci is. A többi csoportban minden a megszokott mederben zajlott. Az Országos Választási Bizottság munkáját megirigyelve a szervezők némi „matematikai szünetet rendeltek el”, hiszen a saját csapdájukba esve komoly számításokat végeztek annak érdekében, hogy megfelelően folytatódjon a verseny. A nyolcaddöntők aztán már más kávéház volt, hiszen egy szombathelyi háziderbit követően rögtön kiesett Magyar Dani (6-11) Ferencz Roland nagy örömére. A rutinos Szeli Laci is így járt. Öt a „nem esett messze az alma a fájától” ifj. Komáromi búcsúztatta (11-7). A Magyar gyerekek megbosszulták apjuk korai kiesését, mivel Beni Berky Petit verte 11-8-ra, míg Csani az amerikai Hernandezt 11-9-re Mellettük még Károlyi jutott tovább, hiszen a sírból hozta vissza Fogaras elleni mérkőzését (12-10). Továbbá még Marton örülhetett erősítve ezzel a szombathelyi különítményt a legjobb 8 között. A legjobb 8 között a „szombathelyi ágon” Dobos Ákos előbb Magyar Csanit, aztán pedig a Martont legyőző Magyar Benit „végezte ki”, hogy játszhasson döntőt az ellen a Ludas Dani ellen, aki előbb nagyon megizzadt Károlyi ellen, aztán pedig könnyedén győzte le Komáromit. A döntő viszonylag sima volt, hiszen az óriás rétisas fesztávolságát megirigylő Ludas Dani mindent elért, így hibátlan mérleggel győzelmet ünnepelhetett. A bronz meccsen Magyar Beni győzedelmeskedett.

Női egyéni:

A csoportmérkőzések során a legnagyobb meglepetést Reichart Anita okozta, aki szoros meccseken parádés játékkal verte meg Tábori Flórát és Müllerné Stréb Petrát. Meg kell még említeni Csipler Nórát is, aki teniszes múltjának köszönhetően Polgár Judit testén keresztül harcolta ki a legjobb 8 közé jutást, és a playoff-ban is csipán szoros mérkőzésen kapott ki az aranyesélyes Rétházitől (11-8). A csoportmásodikként továbbjutó Müllerné és Fekete összekapta magát a negyeddöntőre és mindketten simán jutottak az elődöntőbe. Hozzájuk csatlakozott a soproniak egyik kedvence Horváth is. Az egyik elődöntőben Rétházi könnyedén verte bólyi csapattársát, míg a másik ágon igazi adok-kapok alakult ki, hiszen Horváth minimális különbséggel tudta két vállra fektetni Feketét (11-9). A döntőben az egész nap rendkívül koncentráltan játszó Rétházi kitett magáért és borítva a papírformát 11-5-tel és egy ezüsttel küldte haza Horváth Ágnest. A bólyi összképhez kellett még Müllerné bronza, melyet a Horváth ellen nagyot küzdő és elfáradó Fekete orra elől kaparintott meg.

 

Vegyes páros:

A legnépesebb kategória maradt most is a forduló végére. A 22 pár 6 csoportban küzdött a továbbjutó helyekért. A csoportmérkőzések során a Kinál/Füles kettős, illetve a Ludas/Reichart páros korai kiesése lepte meg a hazai publikumot. Erőnyerőként a Révész/Tróznay, a Fogaras/Rupf, a Csatári/Dobos illetve a Csigó/Magyar kettős jutott közvetlenül a legjobb 8 közé. Némi „túlórát” követően melléjük csatlakozott a Mátyus/Erb, a Fekete/Takács V., a Ferencz/Horváth és a Sejberné/Szilvágyi kettős is. A negyeddöntőben megremegett a junior korú Fogaras/Rupf szépreményű páros, így Mátyusék simán jutottak túl rajtuk. A Csigó/Magyar D. kettős nagy pofonba szaladt bele Takács Vincéék ellen. Ferenczék némi erőfeszítést követően verték az anya-fia Csatári/Dobos kettőst, míg döntőnek is beillő „horror” és nagy sikoltást követően Sejberné Szilvágyi oldalán verte meg a ludovikás Révész féle egységet. Az egyik elődöntőben Mátyusék lehengerlően játszottak Ferenczék ellen, így könnyedén ütötték döntőbe magukat. A másik oldalon Fekete Dóriék óriási energiákat mozgósítva gyűrték maguk alá a vasi duót. A döntőben a Takács V./Fekete kettős taktikai fegyver arzenáljuk teljes tárházát bemutatva, szétlőtték a bólyi állásokat, így az Aranyásók kártyajáték sikeres küldetéséhez hasonlóan kibányászták maguknak a nemesfémet. A harmadik helyen a vasi csatát végül Sejberné és Szilvágyi nyerte. Mariannék olyan színvonalas és izgalmas meccset játszottak Reniékkel, hogy szinte alig tudott ülve maradni a szépszámú közönség. A nézők nem voltak hálátlanok, mert óriási ovációval és tapssal köszönték meg a játékosoknak az erőfeszítésüket.

Open egyéni:

A játékkal most ismerkedő versenyzők csatáját a többieknél picivel rutinosabb fóti Fekete Géza nyerte Torma Tibor és Bíró Edina előtt.

Open páros:

Négy páros is leadta a nevezését a kategóriára, így már az éremért is komoly harc volt kilátásban. Nem is kellett csalódnunk. Ráadásul Tormát fűthette a visszavágás vágya is az egyéniben elszenvedett vereségét. Nem is kellett sokat neki várnia, hiszen Dömsödinével az oldalán „hosszabbítás” után verte a Fekete/Bíró kettőst (12-10). További 2 győzelmükkel végül Torma ezüstje mellett egy aranyat is nyert Dömsödinével az oldalán. A második helyre a hazai pályán versenyző Czirják/Szamosi kettős ért oda, megelőzve a Bíró/Fekete kettőst. Sajnos a Horváth/Tóth párosnak most érem nem, de elégetett kalóriából, jó sok nevetésből annál több jutott.

Folytatás hétvégén Sopronban, remélhetőleg gyorsabb beszámolóval!

Országos Pickleball Bajnokság 2024 összetett

Sűrűsödik az élmezőny Andocs után…

A hétvégén Andocs adott otthont az idei Pickleball Országos Bajnokság II. fordulójának 4.0-s küzdelmeinek. A hazai pickleball élet színe-java felvonult az eseményen. Egy óriási hiányzója azért volt az eseménynek; a tavalyi háromszoros aranyérmes Takács Flóra ugyanis keresztszalag szakadásának köszönhetően idén már biztosan nem ragad ütőt. A friss hírek szerint Flórát már meg is műtötték és elkezdte a rehabilitációt. Gyors felépülést kívánunk neki!

Nézzük az eredményeket az egyes kategóriákban:

Férfi egyéni 4.0:

Nem csak Flóra, hanem a szerb klasszis Uros Radjenovic is lesérült, így a Ludovika csapata elvesztette erre a fordulóra az egyik nagyágyúját. Nagyon nem bánkódhat az egylet hiszen ott volt a sokszoros magyar bajnoki címvédő Szent-Andrássy Márk a „parketten”. A csoportmérkőzések során több meglepetés is született (többek között Tarr verte Dívóst, vagy Takács A. is „elkapta” Miklóst, hogy aztán kikapjon Kináltól). A negyeddöntőben rendre az esélyesebb játékos került az elődöntőbe. Ott Miklós könnyedén verte Budást, míg a másik ágon Takács A. újra bebizonyította, hogy egy fél szettig képes lépést tartani Szent-Andrássyval. Az edzőpartnerek mérkőzését hozó döntő első része egyértelmű Miklós dominanciát hozott, hogy aztán pillanatok alatt vegye át Márk az irányítást és fordítsa meg az első szettet (0-5-ről 11-6). A második felvonás sokkal izgalmasabbra sikerült, mert hol az egyik, hol a másik játékos gyűjtögette a pontjait. Aztán a finisben Miklós két hibájának köszönhetően most sem énekelte ki senki Márk szájából a sajtot. (11-6, 11-8). Összességében az azért elmondható, hogy Miklós remek formájának is köszönhetően most már húzkodja az „oroszlán bajszát”. A bronzmeccsen Budásban maradt több energia, így ő léphetett fel a dobogó harmadik fokára.

Női egyéni 4.0:

Az első forduló szerény létszáma után most hatan is versenybe szálltak az érmekért. A szakértők előzetesen a saját egyesületet alapító (NECCES SE) Turmezey Luca és az első fordulóban győztes Szeli Fruzsi csatáját várták. Az élet aztán egy kicsit másképpen osztotta a lapokat, mert nemhogy kétesélyes, hanem egyenesen ötesélyessé vált a kategória. Történt ugyanis, hogy a bólyi szenior különítmény Máy Zsuzsa, és Falusiné, valamint a szerb Anja Vucenovic óriási meccseket vívtak egymással. Elég csak arra gondolni, hogy Falusiné sokáig vezetett Turmezey ellen és végül „csak” 11-9-re kapott ki. De ugyanígy megemlíthetjük Vucenovic és Szeli csatáját, ahol a fiatal magyar tehetség 11-8-ra múlta felül ellenfelét. Végül győzedelmeskedett a rutin és szoros mérkőzéseket követően (11-9 Falusiné, 12-10 Cseténé, 11-9 Vucenovic és 11-8 Szeli ellen) Turmezey nyakába került a NECCES SE első aranyérme. Második helyen végzett a bólyi forduló győztes Szeli, míg a harmadik a bólyi különítményt „kivégző” Vucenovic.

Férfi páros 4.0:

A szerb kettős kiesésével 4 fő esélyese maradt a számnak. A legjobban a Takács A./Budás kettősnek volt szüksége a javításra, ugyanis Bólyban ők maradtak ki a legjobb 4-ből. Ezt komolyan is vették a fiúk, mert hibátlan mérleggel jutottak be az elődöntőbe, többek között Szent-Andrássyékat és Tarrékat is kétvállra fektetve (11-5 mindkét mérkőzésen). A másik csoportban Bőhmék számítottak top favoritnak, melyet kissé döcögős játékkal ugyan, de sikerült is érvényesíteniük. A többi helyezésért óriási harc folyt, ugyanis a Magyar Benedek/Dobos Ákos junior kettős óriásit harcolt a rutinosabb ellenfeleikkel. Ha egy picit tapasztaltabbak lettek volna, akkor biztosan behúzzák mind a Bodáék (utcahosszal vezettek a fiúk), mind pedig a Komáromi testvérek elleni meccset (11-13). Az elődöntőben a Budás/Takács A. kettős ellenállhatatlanul játszott Tarrék ellen (11-2) , míg a másik ágon Kinálék kihasználták az egész nap fásultan mozgó Bőhm hibáit (11-8) és masíroztak be a döntőbe. Ott Budásék újra megmutatták, hogy ma nincsen náluk jobb, és másodszor is legyőzték Márkékat (11-6). A bronzmeccsen sima Miklós/Bőhm sikernek tapsolhatott a nagyérdemű.

Női páros 4.0:

A női páros mezőnyéből is volt egy óriási hiányzó, ugyanis Szabó Hajni nem tudott megjelenni az eseményen, így Ramónával együtt ki kellett hagyniuk a viadalt. A társát „elvesztő” Felsőbüky Szeli oldalán próbálta megragadni az óriási lehetőséget. Nem mutatkozott egyszerűnek a dolog, ugyanis Turmezey erre a kategóriára is visszatért és csapattársával Hrabina Évával az oldalán előzetesen szintén érmes reményeket fogalmazott meg. Ott volt még a mezőnyben a Bólyban 3.0-ban dobogóra álló szerb Vucenovic/Djukic kettős is. Ha már ott voltak a szerb lányok, akkor rögtön akkora pofont adtak Felsőbükynek és Szelinek, mint Bud Spencer a Különben dühbe jövünk című filmben (11-2). Végül csak a Komócsinné/Kétszeriné  páros tudott valamennyire ellenállni a szerb virtussal (8-11). A szerbek mögötti helyezésekért komoly harc folyt, melyből Felsőbükyék jöttek ki jól (minimális különbséggel verték Turmezeyéket (11-9), akik komoly csatában maradtak alul a végül bronzéremre „befutó” Falusinéék ellen.  Ez azt jelentette, hogy Szeli és Felsőbüky 100-100 ponttal gazdagodott és tette nyílttá a bajnoki versenyfutást. 

Vegyes páros 4.0:

Takács Flóra sérülése miatt Bőhm Zoltán Turmezey Lucával állt össze, hogy az összeszokottság hiányát leküzdve eljussanak az érmes helyezésekig. Az eleje nem tűnt biztatónak a frissen összeállt párnak, mivel 1-9-cel kezdtek az ismét ihletett formában csillogó Hofmanné/Tárnoky kettős ellen. Végül egy taktikai változtatás és némi szerencsének is köszönhetően sikerült fordítaniuk (11-9). A többi esélyes most könnyedén vette a csoportküzdelmek akadályait, egyedüli érdekesebb eredmény a Budás/Rétházi kettős Felsőbükyék felett aratott kiütéses sikere (11-2). A Szent-Andrássy és Takács A. fémjelezte top párosok csoportbeli mérkőzését előbbi nyerte 12-10-re. A negyeddöntők a favoritok könnyed győzelmével ért véget, hogy farkasszemet nézhessen egymással a vasárnap nagyon magabiztosnak tűnő Miklós/Szeli kettős és a rendkívül masszív, sokak által legesélyesebbnek tartott Takács A./Ambrus-Rácz kettős. A mérkőzés a szokásoknak megfelelően végig kiélezett volt és csupán minimális különbség -és Miklós agresszív játéka- döntött Laciék javára (11-9). A másik ágon Bőhmék elkapták a fonalat és szétfuttatták a fáradhatatlan Szent-Andrássy/András kettőst. Ugyan 6-5-nél befagyott az eredményjelző jó néhány percig, de végül Turmezey remek keresztpörgetésének köszönhetően végül 11-6-ra diadalmaskodtak. A döntő sajnos nem sikerült izgalmasra, hiszen Miklós és Szeli osztálykülönbséggel jobban játszott ellenfelénél, így mint egy úthenger robogott át a Bőhméken (11-2). A bronzmeccsen 8-10-ről fordítva Takácsék visszavágtak Izáéknak (12-10).

A bajnokság a forduló második felével folytatódik Budapesten. A hétvégi versenyt követően számolunk be az összetett állásáról.

Sákovics Péter és Szabó Hajnalka dominanciáját hozta a történelem első szenior Országos Bajnokságának szombathelyi fordulója

Az elmúlt hétvégén újra történelmet írt a hazai pickleball közösség, hiszen idén először kerül megrendezésre a 3 fordulóból álló szenior Országos Bajnokság.

Az első forduló résztvevőit a pickleball élettől pezsgő Szombathely városa látta vendégül.

Nézzük kik kerültek közelebb az első szenior bajnoki címükhöz:

Férfi egyéni:

A 10 nevező már a csoportmeccsek során is éles mérkőzéseket vívott egymással, melynek eredményeként a soproni Tarr és az öttevényi Komáromi hibátlan mérleggel jutott tovább. Mellettük az óriási ütős múlttal rendelkező Sákovics és Károlyi jutott a legjobb 4 közé. Az elődöntőben aztán a csoportok második helyezettjei megtréfálták a csoportgyőzteseket, ugyanis az egyik ágon Sákovics intézte el simán Tarr-t (11-4) , a másikon pedig Károlyi ütötte el a végső győzelemre is esélyesnek tartott Komáromit a döntőtől (11-8). A döntő végletekig kiélezett mérkőzést hozott, ahol végül minimális különbséggel a „racketlon király” Sákovics Péter egy újabb trónra ülhetett fel (12-10) Károlyi Tibor legnagyobb bánatára. A bronzmeccsen Komáromi Róbert nyert szoros csatában.

Női egyéni:

A női egyéni kategória valamivel simább volt a férfinél, hiszen az egyik csoportban Máy Zsuzsa, míg a másik csoportban a „beugró” Szabó Hajnalka száguldott végig a mezőnyön. Mellettük Jármer Erika, illetve a csoportban történő „össze-vissza” verésnek köszönhetően Nagyhegyesiné Kiss Klára készülhetett az elődöntőre. Az elődöntőben Zsuzsa és Klára óriási meccset vívott egymással, amely végül a bólyi játékos győzelmével (11-9) ért véget. A másik ágon Szabó „lesimázta” Jármert, így Máy-Szabó döntőre készülhetett a nagyérdemű. Sajnos a döntőben elmaradt a várva várt izgalom, mivel Szabó rá nem jellemzően sokat hibázott, így Bóly újabb „arany oldallal” lehet gazdagabb. A bronzmeccsen Nagyhegyesiné örülhetett.

A versenyt követően a versenybizottság jogosulatlan játék miatt Szabó Hajnalkát utólag kizárta a versenyből, így az alábbi végeredményt hagyta jóvá: 1. Cseténé Máy Zsuzsa, 2. Nagyhegyesiné Kiss Klára, 3. Jármer Erika.

Férfi páros:

A „szervezők” vicces kedvükben voltak a lebonyolításnál hiszen a nevezett 9 párt körmérkőzéses rendszerben játszatták egymással, Az eléggé megterhelőnek ígérkező kategória komoly csemegéket ígért a „pickleball ínyenceknek”. Legnagyobb esélyesként a Rotában csak Komáromi „brothersként” emlegetett Robi és Rudi tűnt a forduló előtt. Ugyan A Komócsin/Tarr kettős és a Sákovics/Károlyi kettős ellen is meginogtak magabiztos vezetésnél, de végül hibátlan mérleggel hódították el az aranyérmet. Második helyen „ért célba” a Sákovics/Károlyi kettős, akik Tarrék mellett az újonc, szép reményű Németh Béla/Tamás Péter kettős ellen is eléggé meleg pillanatokat éltek meg. A harmadik helyezett végül a „bronzcsatában” óriásit küzdő, remek napot kifogó Kiss/Pongrácz kettős lett, amely „célfotóval” előzte meg csupán a rutinos Tarr/Komócsin kettőst.

Női páros:

A férfi pároshoz hasonlóan a női páros 9 párosa is körmérkőzéses formában égette a kalóriákat. Szerencsére bírták a hölgyek a versenyt, és parázs kis mérkőzéseket vívtak egymással a felek. A top favoritként kikiáltott Felsőbüky/Szabó kettős többek között Szabó „bombáinak” is köszönhetően magabiztosan menetelt az arany felé. Egyedül a hullámzó napot kifogó Jármer/Cseténé (11-9), valamint a rendkívül összeszedett Komócsinné/Szeli kettős állta a sarat ellenük (11-7). A másik nagy esélyes Falusiné/Hoffmanné kettős a Felsőbükyék elleni meccset leszámítva szintén magabiztos volt, így egy szépen csillogó ezüsttel kerülhetnek fel a Bóly Press címlapjára. Harmadik helyen végül némi meglepetésre a Komócsinné/Szeli kettős végzett, akik a sorsdöntő mérkőzésen a vártnál könnyebben fektette két vállra Jármer Erikáékat.

Vegyes páros:

A szokásoknak híven a legnépesebb (összesen 15 pár adta le nevezését) kategória maradt a hétvége záró eseményének. A 4 csoportból hiba nélkül jutott tovább a Szeli/Tarr, a Felsőbüky/Komáromi Rudolf, a Sákovics/Szabó kettős, valamint a Kétszeri házaspár. A negyeddöntőben a csoportmásodikok közül csak a Komáromi Róbert/Komócsinné kettős tudta megszorítani Tarrékat (11-9), valamint a Jármer/Komócsin kettős tudott közel maradni Felsőbükyékhez (11-7). A Sejberné/Szilvágyi, illetve a Kiss/Szalayné kettős sima mérkőzést követően volt kénytelen fejet hajtani Sákovicséknak, illetve Kétszeriéknek. Az elődöntőben Sákovicsék könnyedén „léptek át” Tarrékon, hogy egy drámai mérkőzést követően megtudják, hogy Kétszeriék lesznek döntőbeli ellenfeleik. Történt ugyanis, hogy az andocsi házaspár remek játékkal rukkolt elő Felsőbükyék ellen, és Anita betonfalként „tolta vissza” a labdákat. Az elődöntő aztán sokat kivett Kétszeriékből és nem tudtak mit kezdeni Sákovics és Szabó „bombáival” a döntőben így Péter és Hajni egy vegyes arannyal koronázta meg egész hétvégi játékát. A bronz Felsőbükyéknek jutott miután állva hagyták a soproni Tarr/Szeli kettőst.

Az eredményeknél sokkal fontosabb, hogy a versenyen résztvevő „szemtanúk” egy csodás, családias hétvégéről számoltak be a szervezőknek.

Köszönjük szeniorok! Igazán nagyok vagytok!

A menetrend hétvégén Andocson folytatódik az Országos Bajnokság II. fordulójával.

Pickleball Senior OB összetett 2024