Sopronba került az idei csapatbajnoki cím!!!

Hétvégén Budapest adott otthont a 2023-as Országos Pickleball Bajnokság csapatdöntőjének. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is 6 csapat, körmérkőzéses rendszerben „birkózott meg egymással. Az előzetes esélylatolgatás alapján komoly adok-kapokra számíthatott a nagyérdemű, ugyanis is komoly erősítésnek örvendhettek a csapatok.

A tavalyi ezüstérmes Ludovika SE nem elég, hogy maga mellé állította a középkorban is már remekül teljesítő „Fekete sereget”, még a szerb vitézekkel is „szövetségre léptek”, hogy elnyerjék az ország legjobb csapatának járó címét.

Talán náluk is jobban igazolt a szezonban a soproni Lővér ATSE, akik így Dívós Dominikkal, Hajnal Gáborral, vagy az évközben már Ausztriában is sikerrel „portyázó” Ambrus-Rácz/Szabó női kettőssel kiegészülve, bivaly erős kerettel érkeztek.

A címvédő Fair-way SE ugyan idén is 2 csapattal vágott neki a küzdelmeknek, mégis baljós előjelekkel várta a hétvégét. Az egész év során „aranytojások tucatjait tojó” féltett kincsük, az idén minden lehetséges címet bezsebelő Takács Flóra ugyanis lebetegedett. Ment is az agyalás a királyi udvarban, hogy milyen felállás mellett verjék vissza a trónkövetelőket.

Szintén ott volt még a déli fellegvárak őrzője a Bóly SE, aki az ütőjével remekül „kardozó” Budás révén, valamint a piszkosul tehetséges juniorjaik révén szintén nagyot lépett előre. Nem is lehetett más a céljuk, mint ismét dobogóra állni.

Az egyik legrégebbi sereg, az Andocs KSE a tavalyi Ludovika elleni bravúr győzelme után idén is szeretett volna belepiszkítani a „nagyok” dolgába.

A csapatverseny elején gyorsan kiderült, hogy idén Andocs és Fair-way SE 2. számú csapata nem tud beleszólni az érmek sorsába. Ahogy haladtunk az idővel ugyanez derült ki a bólyi egyletről, így hiába küzdöttek a baranyai lányok és legények, idén be kellett érniük a negyedik hellyel. 

A végül dobogós csapatok között először a Lővér ATSE – Fair-way összecsapást rendezték, ahol utóbbi egyesület csak annak köszönhette „életben” maradását az első 5 összecsapás után, hogy női párosuk tetemes hátrányt ledolgozva a sírból hozta vissza mérkőzésüket (12-10). A címvédő szempontjából ez a bravúr is csak „3 slukkot jelentett az oxigén palackból”, hiszen a Hajnal/Szabó kettős 4 pontos hátrányt ledolgozva két vállra fektette a Bőhm/Jármer kettőst, ezzel együtt pedig az egész Fair-way SE-t (4-3). 

Ezt az összecsapást szinte rögtön követte a Lővér ATSE – Ludovika párharc, ahol a soproni egylet egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatta végső győzelmét. A rendkívül okosan, taktikusan összerakott nyugati csapat óriási összecsapások után, (Elég csak megemlíteni a ludovikás szerb kettős Dívós/Hajnal elleni 13-11-es , vagy a Dívós/Ambrus-Rácz – Szent-Andrássy/András kettős szintén 13-11-es „horrorját”. A nézők az összes körmüket lerágták ezeken a meccseken.) végül 5-2-re múlta felül riválisát, matematikailag is bebiztosítva ezzel első helyét. 

Az utolsó mérkőzésnek „csupán” az ezüstérem volt a tétje a tavalyi bajnok és ezüstérmes között. A „soproni jobb egyenesektől kifeküdt” csapatok találkozója végül a férfi páros győzelmeknek, és két óriási fordításnak köszönhetően (9-4-ről, illetve 9-3-ról fordított a Miklós fémjelezte fair-wayes egylet) Fair-way SE javára dőlt el (4-3), így a tavalyi bajnok Fair-way ezüst, míg a tavalyi ezüstérmes Ludovika bronzéremmel térhetett haza.

Az 5-6. helyért vívott ki-ki meccsen Andocs 4-3 nyert, így Somogyba kerül az 5. míg Budapestre a 6. hely.

A bajnokság ugyan befejeződött, de December 2-án Mikulás kupával zárja az évet a Szövetség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.