Takács Flóra MINDENT vitt!!!

Múlt hétvégén Budapest adott otthont az idei Pickleball Országos bajnokság 4., egyben utolsó fordulójának. A forduló előtt az már biztos volt, hogy Szent-Andrássy Márkot idén sem tudja senki letaszítani a férfi egyes csúcsáról, így zsinórban negyedszer is magyar bajnok egyéniben. Az is biztos volt, hogy Felsőbüky Klári immár 7. alkalommal ülhet valamely kategória királynői székébe. idén Takács Flórával kiegészülve a női páros jutott neki. Az is biztos volt, hogy Flóra legalább kétszeres bajnok lesz idén, hiszen Bőhm Zoltánnal kiegészülve a vegyes páros kategóriában sem adja lejjebb az aranynál. A többi kategória azonban még több esélyes volt.

A női egyénben Turmezey Luca próbálta kiénekelni a sajtot a forduló előtt vezető Takács Flóra szájából. Az első felvonásig „szépen szólt a muzsika”, hiszen 8-1-re is vezetett Flóra ellen. Flóra azonban nem hagyta magát és a „hajánál fogva rángatta ki” magát a gödörből és fordította meg Luca elleni mérkőzését. A végén kiderült, hogy ez a mozzanat volt, aminek köszönhetően Flóra a párosok mellett behúzhatta a női egyéni bajnoki címét is, ugyanis hiába kapott ki Lucától a döntőben, a második hely elegendő volt neki, hogy az összetettben ő végezzen az élen. Luca minimális különbséggel végzett az összetett második helyén, míg a harmadik a jövő másik reménysége Szeli Fruzsi.

   

A férfi páros hasonló izgalmakat tartogatott, hiszen három páros is odaérhetett volna még a forduló előtt. Arról ne is beszéljünk, hogy újra itt voltak a szerbek, így óriási kavarodásra lehetett számítani. A nézők nem is csalódtak, hiszen rendesen megkavarodtak a szálak, hogy aztán az elődöntőben idén másodszor verje meg a Tarr/Miklós kettős a Szent-Andrássy/kínál párost, nullára redukálva Márkék győzelmi esélyeit. Mivel Bőhm és Takács A. nyertek a szerbek ellen a döntőt nyerő párost koronázták a férfi páros királyaivá. A döntőben némi megingást követően Takácsék jobbak voltak és a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan apró pici egyenesekkel rendre megdolgozták Tarr fonákját. A döntőbeli sikerüknek köszönhetően Bőhm Zoltán és Takács Attila megvédte tavalyi címét, ezzel Bőhm negyedik, míg Takács Attila második pickleball bajnoki címét szerezte. Az összetettben Miklós László és Szent-Andrássy Márk kapta z ezüstérmet, míg Kínál Zoltán és Tarr Sándor a bronzérmet.

A női páros ugyan már a forduló előtt eldőlt, hiszen Felsőbüky Klári és Takács Flóra hibátlan mérleggel masírozott be a királyi kincstárba, hogy felvegye a jól megérdemelt aranyat. Kláriék az utolsó fordulóban sem találtak legyőzőre, így makulátlan mérleggel végeztek az élen. A fordulóban és az összetettben is Szeli Fruzsi lett a második (Turmezey Luca helyett Fruzsi édesanyja, Szeli Ibolya volt a beugró. Elég jól sikerült ez a beugrás…). Az összetettben a fordulón nem induló Müllerné Stréb Petrát és Cseténé Máy Zsuzsát is ezüstéremmel díjazta a Szövetség, így pedig az utolsó fordulóban amerikai párral induló, és bronzérmet szerző Jármer Erika lett az összetett harmadik helyezettje is.

Vegyes párosban, ahogy a bevezetésben is írtuk, a Bőhm/Takács F. kettős lett az aranyérmes. A második helyért nagy volt a versenyfutás, hiszen 7 játékosnak is volt matematikai esélye az ezüstérem megszerzésére. Végül az egész hétvégén magabiztosan játszó Miklós/Szeli F. kettős megnyerte a fordulót, ezzel Szent-Andrássy és András előtt megkaparintotta az ezüstérmet. A tavalyi bajnok Izáéknak most a bronzérem jutott. Kevéssel maradt le a dobogóról a 4. fordulóban második helyet szerző Felsőbüky/Komáromi Rudolf kettős és a büszke apaként a mindent megnyerő Flórával versenyző (a fordulóban bronzot szerző) Takács Attila.

Férfi egyéniben nem csak a győztes Szent-Andrássy kilétére, hanem az ezüstérmes Takács Attila kilétére is fény derült a fordulót megelőzően. Ez, a Havasi koncert, néhány betegség rá is nyomta bélyegét a mezőnyre, hiszen Taki nem, sőt Márk is csak azért indult a versenyen, hogy tétmérkőzésen gyakorolhasson szerb klubtársával, Urossal. A fordulót végül Uros nyerte, Márk előtt. harmadik helyre az újonc, szintén ludovikás Fekete Gábor érkezett meg Tarr Sándort verve a bronzmeccsen. Az összetettben Márk zsinórban negyedszer is hibátlan mérleggel lett győztes, megelőzve a magából maximumot kihozó Takács Attilát, valamint a soproni Tarr Sándort.

Takács Flóra számára a 3 felnőtt Országos Bajnoki cím sem jelentette a végállomást, hiszen junior kategóriában is megvolt minden esélye, hogy megvédje tavaly megszerzett címét. Az utolsó forduló óriási izgalmakat tartogatott, hiszen Flóra mellett Fruzsi és a bólyi Titánok (Schmidt Ádám és Mayer Iván) is az esélyesek között voltak. Mivel Berky Peti némi meglepetésre legyőzte Ádámot, így az egyik esélyes már a negyeddöntőben kiszállt a végső küzdelemből. Mivel Fruzsi magabiztosan verte Ádámot ebben a negyeddöntőben, így a bólyi szurkolók lettek némiképp szomorúak. Mivel azonban Iván bosszút állt Fruzsin, így újra felmerült, hogy bólyi bajnokról számolhat be a Bóly Press különkiadása. Takács Flóra ezt másképp gondolta, hiszen Ádám korai veresége miatt a vártnál könnyebb ágon verekedte be magát a döntőbe, ahol aztán egy-két kisebb megingást leszámítva magabiztosan győzte le Mayer Ivánt. Ezzel pedig a Fair-way SE 17 éves üdvöskéje történelmet írt, hiszen minden kategóriát megnyert 2023-ban. A junior összetettben Flóra mögött a 2 bólyi Schmidt Ádám és Mayer Iván lett a második illetve a harmadik.

A Szövetség idén minden egyes kategóriában kiírta a „Pickleball 3.0 kupát” is, mely a 3.0-s kategóriák győzteseinek dukált.

A női egyéniben az óriási tenisz múlttal rendelkező Falusi Magdi ugyan a budapesti fordulóban csupán harmadik lett, de összetettben nem volt nála jobb, így ő viheti haza a győztesnek járó serleget. A negyedik fordulót óriási döntőt követően Fekete Dóra nyerte az extázisban játszó Ripszám Ildikó előtt.

A női párosok 3.0-s kategóriáját a közösen utoljára induló andocsi gráciák, Csillag Mariann és Leidli Niki nyerték, megelőzve a vasi különítmény, azaz a Sejberné/Szalayné kettőst. A női egyénihez hasonlóan itt is az utolsó fordulóban bronzérmes szerezte meg itt is az összetett aranyat, így lett a 3.0-s kupa győztese a Fekete Dóra/Fodor Kriszti kettős.

Férfi egyéniben a sötétedésbe torkolló döntőt Schmidt Ádám nyerte, az egész hétvégén bomba formában játszó Berky Péter előtt. Harmadik lett Szeli Laci, aki az összetett győztes Mayer Ivánt fektette két vállra. A piszkosul fiatal, rendkívül tehetséges Iván, így felnőttek hadát legyűrve lett a kategória összetett győztese.

Férfi párosban a párját betegség miatt nélkülöző Szeli László győzött alkalmi partnerével, Fogaras Palkóval. A döntőben a bólyi vitézeknek kellett behódolni a soproni és budai várak őrzői előtt. Harmadik helyet Berky Péter és Magyar Csanád szerezte meg. Van fantázia ebben a kettősben is! Az összetettben Mayer Iván és Szeli László örülhetett, hiszen ők ketten gazdagodtak egy-egy serleggel.

A vegyes páros 3.0-s kategóriát a szervezők a kedvezőtlen időjárás miatt törölték, így három forduló összesített pontjai alapján hirdettek győztest. Az első három forduló alapján pedig a legtöbb pontot a Fekete Dóra/Takács Vince kettős gyűjtötte, így ők térhettek nyugovóra serlegeikkel.

Az egész verseny legnagyobb tapsot kapó versenyszáma az Open kategória volt, hiszen a 9 éves Simó Bence óriásit játszott a felnőttekkel (Amíg bírta a keze, addig rendre jobbra-balra futtatgatta az ellenfeleit). A kategória mérkőzései olyan szoros eredményeket hoztak, hogy csupán az egymás elleni eredmények rangsoroltak a dobogósok között. Ennek megfelelően Takács Máté lett az első, Pavlics László a második és a vastapsot kapó, a játékkal 3 hete ismerkedő Simó Bence pedig a harmadik. 

Az idei OB-ból csupán a csapatverseny maradt hátra, melyet november 11-én rendeznek!

Az összetett végeredménye itt olvasható:

04_Pickleball-OB-összesített-2023 Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.