Téli Pickleball Bajnokság eredmények

Női egyéni: Felsőbüky esélyeshez méltóan, veretlenül lett a Téli Pickleball Verseny női kategóriájának győztese

Pickleball női egyéni dobogó
Női egyéni dobogósok (Kurtz-Felsőbüky-Jármer balról jobbra)

A sorsolásnak köszönhetően az utolsó mérkőzésig bizonytalan volt, hogy ki nyeri a női egyéni kategóriát, hiszen mind Kurtz Tímea, mind pedig Felsőbüky Klára (regnáló magyar bajnok) hibátlan teljesítménnyel érkezett az egymás elleni mérkőzésükhöz. Jármernak és az életében először ütőt ragadó Zahorszkinak csak epizód szerepek jutottak a mai napon.  Ezen a meccsen kiderült, hogy a fiatal és lelkes Kurtznak nem marad más, mint fejet hajtani a rutinnak (10-21). Az amerikai edzőtáborokban nevelkedő Felsőbüky Klára ismét egy tornagyőzelemmel örvendeztette meg saját magát és a csapatát.

 

Férfi egyéni: Szent-Andrássy a tollaslabda pályák mellett a pickleball pályákat is meghódította.

Pickleball férfi egyéni dobogó
Férfi egyéni dobogó (Takács, Szent-Andrássy, Kereszti balról jobbra.)

Először rendeztek egész pályás férfi egyéni versenyt hazánkban, így óriási érdeklődés mellett kezdődtek a küzdelmek. 4 db 3 fős csoportban körmérkőzéses formátumban derült fény a legjobb 8 játékos személyére. Az „A” csoportban éles küzdelem és hármas körbeverés után, a pontarány nem kedvezett Zalainak, így korai búcsút vettünk tőle.

A legjobb 8 között a tollaslabdában nevelkedett Szent-Andrássy, Kereszti, Takács, Kínál négyes viszonylag könnyedén „lépett át” ellenfelükön. A Kínál-Takács elődöntő a 2/3-ig Kínálnak állt, azonban Takács ihletett formába lendült és a veszett fejsze nyelét megragadva végül 15-11-re nyert.

A másik ágon igazi presztízs mérkőzés zajlott az NKE SE 2 kiválósága, Szent-Andrássy és Kereszti között. A mérkőzés nagy részében fej-fej mellett haladtak a felek. A döntőnek is beillő csatát végül óriási labdamenetek után az erejével jobban sáfárkodó Szent-Andrássy nyerte.

A döntőben elmaradt a várva várt izgalom. Takács ugyan meglepte az elején Szent-Andrássyt, de ez csak „Tiszavirág életűnek” bizonyult, így Szent-Andrássy Márk végül magabiztos játékkal (15-8), és hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az egész tornát, begyűjtve ezzel a győztesnek járó érmet és fürdő belépőt.

 

Férfi páros: A jókor jött pofon után Takács és Kínál megrázta magát és biztosan nyerte a férfi párost.

Pickleball férfi páros győztesek
Pickleball férfi páros győztesek: (Takács-Kínál)
Pickleball férfi páros döntősök
Férfi páros döntősök (Takács-Kínál középen) Tóth és Tóth jobbról balról

A férfi páros csoportküzdelmei során érdemi meglepetés nem történt, talán csak annyit kell megjegyeznünk, hogy a Budai Tamás – Kurtz Tímea vegyes páros beverekedte magát rögtön az elődöntőben. Pedig nem volt könnyű csoportjuk és Ladányiék elleni 6-10 után óriási lélekjelenlétüknek köszönhetően 12-10-re fordítottak.

A csoportgyőztes Zalai-Ferenczi, Takács-Kínál és az imént említett Budai-Kurtz egymás között döntötte el, hogy ki melyik ágon jut a legjobb 4 közé. Így adódott, hogy Zalaiék nagy csapást mértek a favorit Takácsék-ra. A negyedik, elődöntőt érő helyre a csoport másodikok közül végül a Tóth testvérek futottak be, megelőzve Komáromiékat és az erre a tornára összeállt Balla-Vida kettőst.

Az elődöntők végül nem várt izgalmakat hoztak, hiszen a sokat mozgó Tóthék óriási csatában, nem kis meglepetésre legyőzték az esélyesebb Zalai-Ferenczi duót (21-19). A másik ágon elmaradt a csoda, így a Takács-Kínál páros viszonylag könnyedén verte a végső fizikai tartalékait mozgósító ellenféllel szemben.

A döntőre sajnos szétesett a Tóth család (nagyon sokat kivett belőlük a végletekig kiélezett elődöntő) így Takács Miklós és Kínál Zoltán megérdemelten ért fel a csúcsra.

Pickleball vegyes páros győztes
Vegyes páros győztes (Budai-Kurtz)

A szervezők külön díjazták a legtovább menetelő vegyes párost. Ezen a napon nem volt kérdés, hogy a Budai Tamás, Kurtz Tímea vegyes páros illeti meg ez a dicsőség, hiszen ahogy korábban is említettük egészen a bronzig meneteltek. Külön gratulálunk a Jármer-Collins és a Felsőbüky-Matuz párosnak a remek helytállásukért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.