Indul a szezon

13 kategóriával, 86 nevezővel, köztük rengeteg újonccal indul az idei hazai versenyszezon!

Az Országos Bajnokságok története során először Bóly látja vendégül a hazai pickleball társadalom apraját-nagyját.

A Baranya vármegye ékszerdobozának is nevezett településen rendezik meg ugyanis az Országos Pickleball Bajnokság I. fordulóját. A hétvégi versenyre rekordot jelentő 86 fő adta le nevezését.

A játékosok idén már 13 kategóriában mérhetik össze tudásukat, hogy eldöntsék, ki emelheti fel a győztesnek járó trófeát.

Szakértőink latolgatják az esélyeket a rajt előtt.

Férfi egyéni: Szent-Andrássy Márk fölénye, egy-egy megingást leszámítva, teljesen egyértelmű volt az elmúlt években. Az első fordulóra nevező Takács A., Miklós L., Tarr S. triumvirátusnak kisebb csodára lenne szüksége Márk ellen. Érkezik azonban egy újonc, a helyi színekben versenyző Budás Bálint, aki a helyi játékos megfigyelők szerint odaérhet akár a dobogóra is. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, mi azonban egyelőre Szent-Andrássy újabb bajnoki aranyára tennénk a legnagyobb összeget.

Női egyéni: Tavaly négy versenyző is ádáz küzdelmet folytatott a bajnoki címért, mely csupán az utolsó fordulóban dőlt el. A címvédő Szakács Enikőnek fel kell kötni a nadrágot, mert a mindig veszélyes Cseténé mellett egyre jobban jönnek fel a fiatalok, Szeli F. és Takács F. személyében. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mi lesz akkor, ha a mostani fordulóban nem induló 2 új budapesti tehetség is ütőt ragad az egyik fordulón. Cseténé bármikor bárkit meglephet ugyan, de mi idén is a Takács-Szeli-Szakács hármast várjuk a dobogóra.

Női páros. Óriási meglepetésre különválik a többszörös bajnok Felsőbüky/Jármer kettős. Előbbi Takács Flórával, míg utóbbi Szakács Enikővel a tavalyi bronzos páros egy-egy tagjával áll össze az idei szezonra. Rajtuk kívül természetesen ott lesz a tavalyi ezüstérmes Csillag/Leidli N. kettős is Andocsról. Valamint indul az Csapatdöntőn brillírozó, a hazai pálya előnyét élvező Falusiné/Hoffmanné kettős is. Ugyan megoszlanak a vélemények szakértőink között a dobogós helyeket illetően, de talán abban egyet értenek, hogy minimális különbséggel ugyan, de a Felsőbüky/Takács F. kettős egy picivel előrébb tart a többi párosnál. A kiegyenlített erőviszonyok miatt azért nagy tételben senkire sem mernénk fogadni.

Férfi páros: A tavalyi bajnok Takács A./Bőhm kettős továbbra is az esélyesek között van, annak ellenére, hogy keveset tudtak együtt készülni. Kinál Zoli elfoglaltsága miatt Szent-Andrássy az első fordulóban Miklós Lászlóval ált össze egyértelműen jelezve a riválisoknak, hogy a bajnoki cím a cél. A Komáromi fivérek újra együtt szerepelnek, és ha megnézzük Rudi óriási fejlődését, akkor ők sem lesznek esélytelenek, mondja egyik szakértőnk. Mellettük ott vannak az andocsi vitézek is, akik szintén okozhatnak bármikor meglepetést. A férfi egyéniben beharangozott Budás párosban is indul mégpedig Tárnoky oldalán. Ne felejtsük el továbbá a szintén helyi Boda/Mátyus kettőst sem, annak ellenére, hogy Mátyus elfoglaltságai miatt kevésszer tudta látogatni a helyi edzéseket.

Vegyes páros: Az első fordulóba 15 pár is leadta a nevezését a legmagasabb kategóriában. Itt érdemes kiemelni, hogy a tavaly 4 páros versenyt nyerő Bőhm összeállt Takács Flórával, valamint Takács Attila és Szakács Enikő is együtt próbál szerencsét. A hálónál rendkívül agresszív Hoffmannét is kiemelhetjük, aki Budás oldalán akar a legmagasabbra jutni, a szintén helyi Falusiné/Mátyus mellett. Újra itt vannak a tavalyi első fordulót megnyerő Leidli testvérek, vagy a rendkívül összeszokott Komáromi Rudolf/Felsőbüky kettős is. Szintén bomba erősnek tűnik az andocsi vegyes párosok mellett a rettentő tudatosan készülő Jármer Erika is, aki Miklós L. oldalán vívja majd a csatákat. Akik pedig megpróbálják a trónkövetelőket megakadályozni az a címvédő, idén is favorit Szent-Andrássy/András kettős. Az biztos, hogy itt aztán tényleg a pillanatnyi forma dönt majd, és óriási meglepetés lenne számunkra, ha mind a 4 fordulót ugyanaz a páros nyerné. Ettől izgalmas az idei szezon!

Junior: Némi meglepetésre Szeli Fruzsina nem indul a juniorok között, így a Takács Flóra-Mayer Iván-Schmidt Ádám hármasból várjuk a végső győztest, annak ellenére, hogy minden junior korú játékos rettentő sokat fejlődött. Ebben a korban fél év nagyon sokat számít, így jó esély van arra is, hogy boruljon a papírforma.

A versenyen idén minden kategóriában már két különböző szinten versenyeznek a játékosok ezzel is növelve a játék színvonalát. Ezek mellett szintén megrendezésre kerül az open egyéni, és open páros kategóriák is, ahol a játékkal nem régóta ismerkedő játékosok indulhatnak. Előbbiben 12 fő, utóbbiban 12 páros méri össze erejét.

Pickleball – Játék MINDENKINEK!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.