Az Újlakis diákok is imádják a pickleballt

Solymosi Anna az Újlaki Általános Iskola (Budapest II. kerület) testnevelő tanára az elsők között csatlakozott a budapesti pickleball közösséghez. A korábban több sportágat (tollaslabda, kötélugrás, atlétika) is kitartóan és versenyszerűen űző Anna elsőre beleszeretett az új sportágba. Annyira magával ragadta a tollaslabda, tenisz és ping-pong keverékéből kialakult pickleball, hogy néhány alkalom után már azon morfondírozott, hogy hogyan tudná iskolai keretek közé vinni a játékot.

Szerencsére a megoldásra nem kellett sokat várni és hála Anna lelkesedésének 2019 óta már a nebulók is szervezett keretek között gyakorolhatják a röptéket, lecsapásokat, szervákat. Az azóta eltelt több, mint egy évben további fejlődésnek indult a sport, hiszen pályázati úton további pickleball eszközöket vásároltak, így biztosítva a megfelelő feltételeket az egyre nagyobb létszámú csoportoknak.

Ami talán a legjobban mutatja, hogy mennyire imádják a gyerekek a játékot, az az, hogy hiába van hivatalos hálójuk, a hálók edzés eleji felállításával és edzés végi elcsomagolásával nem akarnak egyetlen másodpercet sem elvesztegetni a pickleball idejéből. Így inkább maradnak a gyors megoldások.

A játék alapjai mellett Anna rendszeresen mesél a gyerekeknek a pickleball versenyek hangulatáról, illetve a 2020-as országos bajnokság fordulóin elért dobogós eredményeiről (női egyes és vegyes páros).

Köszönjük Annának a lelkes támogatását és szeretett sportágunk építésében való aktív részvételét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.