Az utolsó mérkőzésen dőlt el az első pickleball csapatbajnoki cím!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai pickleball, ugyanis a történelemben először szombaton csapatbajnokot avatott a hazai Szövetség! A kiegyenlített erőviszonyokat jelzi, hogy csupán az utolsó mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen már az első fordulóban a Komáromi Róbert vezette Andocs SE meglepte az egyik legnagyobb esélyes Ludovika csapatát. Robi előbb Püspök Patrik oldalán nyert 11-9-re a Takács M. – Páger kettős ellen, majd pedig meccslabdáról fordított Kínál ellen és nyert 12-10-re megalapozva ezzel az andocsi sikert (4-3).

A másik fő esélyes Fair-way SE I. csapata könnyedén nyert kettes számú csapata ellen (6-1), egyedül Takács Vince tréfálta meg nővérét, Flórát (12-10). A juniorokkal teletűzdelt Fair-way II. csapat ugyan lépett egyet előre Andocs ellen, de a győzelmi mámorból jövő somogyi alakulat esélyeshez méltón gyűrte maga alá ellenfelét (5-2). A szintén dobogóra hajtó Bóly-Sopron összecsapás soproni szempontból rendkívül jól kezdődött, ugyanis 4 meccset követően 3-1 vezetett a nyugati egylet, többek között Tarr Sándor és Szeli Fruzsina egyéni győzelmének is köszönhetően. A baranyaiak azonban „szívós legények” és Falusiné és Hoffmanné vezetésével a maguk javára fordították a párharcot (4-3) és tettek óriási lépést a hőn áhított dobogó felé. Sopront annyira megfogta a vereség, hogy rögtön beleszaladt egy 0-7-es Fair-way I-es vereségbe (azt jegyezzük meg azonban, hogy 3 mérkőzés is könnyen alakulhatott volna másképpen is).

A szomszéd várak, Somogy és Baranya küzdelmében kiélezett csatát várt a szépszámú közönség. Azonban a Tárnoky – Boros kettős, Boda, valamint Cseténé tett róla, hogy 5 mérkőzés után 4-1-re vezessen a bólyi csapat. Andocsnak ugyan a Komócsinné – Komáromi Róbert vegyes páros révén sikerült picit kozmetikázni az eredményen, de így is 5-2-vel az andocsi vár esett el. A kezdeti vereség után a Ludovika csapata taktikát váltott, melynek eredményeként 4 meccs alatt besöpörte a győztesnek járó 3 pontot Fair-way II-es csapata ellen. A végén Solymosi 2 győzelmének köszönhetően, előbb Takács Vince, aztán Miklós László oldalán, közelebb lopózott a csapat, de így is sima 5-2 lett a vége.

A dobogós helyezések szempontjából kiemelt jelentőségű volt a Bóly – Fair-way I. összecsapás. Bólyi szempontból kísértetiesen hasonlított a Sopron elleni derbire a találkozó, ugyanis 3-1-re meglépett az ellenfél. Aztán a Falusiné/Hoffmanné kettős megint elkápráztatta a nagyérdeműt és két vállra fektette a női páros bajnok Felsőbüky/Jármer kettőst. Az utolsó 2 mérkőzésen remegtek is a fair-way-es lábak, nehogy a történelem megismételje önmagát. Végül kiderült, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, így a bólyi csapatnak kell most fejet hajtania riválisa előtt (2-5). Az Andocs-Sopron összecsapás tétje, hogy kimarad versenyben a dobogóért. A remekül összeállított soproni csapat mondhatjuk, hogy ezen a meccsen nyújtotta legjobbját, így kétség sem férhetett a Kiss László vezette alakulat győzelméhez (5-2) véget vetve ezzel az andocsi álomnak. A remekül kezdő andocsi alakulat érmes reményeit végérvényesen a Fair-way I. számú csapat oszlatta el, aki csak a Csillag/Komócsinné párosnak köszönhetően nem nyert „nullára” (6-1).

A kezdeti sokkból ébredező Ludovika mindent a Szakács/Kínál illetve Takács/Páger kettősre tett fel Bóly ellen. Az első két meccs után 0-2-ről induló bajnokaspiráns jól taktikázott, hiszen Szent-Andrássy és Szakács is hozta mindkét mérkőzését, így végül nem sokat ért a Tárnoky/Boros féle bravúr férfi párosban a bólyi csapatnak, hiszen 4-3-as Ludovika győzelem került a jegyzőkönyvbe. A Fair-way II. – Sopron összecsapáson az volt a kérdés, hogy megszerzi-e első győzelmét a „csikócsapat”. Közel volt ugyan a bravúr, de 4-3-ra Sopron nyert. Sokáig jól tartotta magát a Fair-way kettes csapat Bóly ellen is, hiszen 4 meccs után 2-2-re álltak a felek. Végül azonban a szombati napot hibátlan teljesítménnyel abszolváló Hoffmann fémjelezte páros begyújtotta a bólyi rakétákat, hogy 5-2-re nyerjen a rendkívül erős bólyi egylet. Az utolsó előtti mérkőzésen az volt a tét a Ludovika SE és a soproni Lővér ATSE között, hogy lesz-e tétje a Fair-way I.- Ludovika derbinek. Végül hiába nyert Szeli Fruzsi Szakács Enikő ellen ez csak szépségtapasznak bizonyult és sima győzelemmel készült a budapesti alakulat a Fair-way SE I. elleni „döntőre”.

A döntő előtt komoly valószínűségi számítások folytak arra vonatkozóan, hogy kitalálják egymás felállását a csapatok. Végül komolyabb meglepetés nélkül igazi ki-ki mérkőzésnek néztek elébe a felek. A férfi párosokat követően azonban váratlan esemény történt, hiszen a kevésbé esélyes Páger/Takács M. kettős minden tudását összeszedve 11-9-re legyőzte a Takács A./Felsőbüky párost, így hiába győzött könnyedén Bőhm és Komáromi Rudolf Kínálék ellen, két mérkőzést követően a Ludovika került közelebb a bajnoki aranyhoz. A férfi egyest simán hozta Szent-Andrássy Kacskovics és csapata nagy bánatára (2-1), így minden szem a Takács Flóra – Szakács Enikő női egyénire összpontosult, hiszen, ha Szakács nyer, akkor minden bizonnyal ludovikás nyakakba kerül az arany. A rendkívül izgalmas összecsapáson fej-fej mellett haladtak a hölgyek. Csupán nüanszokon múlott, hogy a jobban koncentráló Takács Flóra legjobb formáját nyújtva visszahozza csapatát a meccsbe. 4 meccs után, így semmi sem dőlt el, hiszen 2-2-re állt a mérkőzés. A női párosnál nem volt meglepetés, így a bajnok Felsőbüky/Jártmer páros simán nyert Fülesék ellen (3-2). Mivel a Szent-Andrássy/András vegyes páros bajnok kettős nyert a Komáromi Rudolf/Jármer Erika kettős ellen, így ahogy várható volt minden a Kínál/Szakács – Bőhm/Takács F. vegyes pároson múlott. Mivel azonban az egyéni győzelmének mámorától „megrészegülő” Takács Flóra és párja Bőhm Zoltán lehengerlően játszott, így az első hazai pickleball csapatverseny győztese a Fair-way SE I. számú csapat lett, megelőzve a Ludovika SE és a Bólyi SE csapatát méltó lezárást adva az idei bajnoki szezonnak.

Köszönjük támogatóinknak, hogy az egész évben velünk voltak, és segítették a hazai pickleball fejlődését!

Pickleball – Játék MINDENKINEK!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.