Takács Flóra és a Szeli család zsákjába került a legtöbb érem a bólyi Mikulás Kupán

Bóly adott otthont az idei utolsó pickleball versenynek, a Mikulás Kupának. Az 52 nevező 2 csarnokban 7 pályán mérte össze tudását. A történelemben először 11 különböző kategóriába lehetett nevezni:

Női páros 4.0:

Erős mezőny jött össze, egy újonc párral megspékelve (Ripszám/Cseténé) a kategóriában. Óriási derbik a csportmeccsek során, hiszen a bajnoki címvédő Felsőbüky/Jármer kettős és a csapatversenyen hibátlan mérleggel hazatérő Falusiné/Hoffmanné kettős is alig bírt a parádésan bemutatkozó Ripszám/Cseténé kettőssel (11-8, illetve 11-9). Hallani fogunk még erről a kettősről az biztos. Mivel Felsőbükyék visszavágtak a csapatversenyen elszenvedett vereségért Falusinééknak (11-8), így ők várták a másik csoport másodikját az elődöntőben. A másik csoportban sem éppen a várakozásoknak megfelelően zajlottak az események, hiszen Kétszeriné és Komócsinné előbb a Takács/Szakács bajnoki bronzérmes kettőst, majd pedig a Csillag/Leidli bajnoki ezüstérmes duót falta fel reggeli gyanánt (11-9, illetve 12-10). Ennek megfelelően ők kerültek Falusinéékkal, míg a szintén minimális különbséggel jobbnak bizonyuló Takács/Szakács (12-10 Csillagék ellen) Felsőbükyékkel szembe. Az elődöntőt ugyan néhány ki nem kényszerített hibával nehézzé tette magának a taktikusan játszó Takács/Szakács kettős, de végülis nyertek Jármerék ellen (11-9). A másik oldalon Hoffmann Cili elővette legjobb lecsapásait és szétbombázta az andocsi védelmet (11-5). Nem is lehetett más a vége, mint hogy a két csoportmásodik vívja a döntőt. Itt most Takácsék semmi kétséget nem hagytak, hogy jobb formában vannak, mint a bólyi különítmény, így 11-7-tel megnyerték a kategóriát. Az elődöntős búcsú Komócsinnéékat fogta meg jobban, így simán kikaptak Jármeréktől.

Férfi páros 4.0:

Hat páros adta le nevezését a kategóriába. Ahhoz, hogy valaki bajnok legyen 4 mérkőzést kellett sikerrel megvívnia. A csoportmérkőzések során a két favorit a Szent-Andrássy/Kinál és a Radjenovic/Nedic kettős is makulátlan mérleggel végzett. Az „A” csoport második helyéért vívott ki-ki meccsen óriási meglepetésre a Miklós/Boros kettős legyőzte a Komáromi fivéreket, eltérítve ezzel Robiékat az arany felé vezető útról. Andocsi elődöntős helyről most a Komócsin/Vidus kettős gondoskodott, akik a szerbek ellen elszenvedett vereség után 11-8-ra verték a Boda/Tárnoky bólyi kettőst. Mintkét elődöntő tükörsima volt, így jöhetett a Gigászok csatája, avagy a szeptemberi vereséget követő nagy revans. Annyi bizonyos, hogy Szent-Andrássy és Kinál tanult a Budapesten elszenvedett vereségből, hiszen végig kézben tartották a mérkőzést, és magabiztos győzelmet arattak (11-7). A dobogó harmadik fokára végül a torna egyik meglepetését szolgáló Miklós László/ Boros Gábor kettős állhatott fel Komócsin és Vidus nagy bánatára.

Vegyes páros 4.0:

Az eddig legszínvonalasabb mezőny jött össze a nap záró számára. Az előzetes esélylatolgatás során 5-6 a végső győzelemre is esélyes párt tudtak megnevezni ugyanis a hozzáértő szakemberek. A csopormérkőzések során bebizonyosodott, hogy az előzetesen „sötét lóként” aposztrofált szerb Radjenovic/Jovanovic duó is aranyesélyes, hiszen Uros-ék előbb Komócsinékat, majd Vidusékat verték magabiztosan. Az andocsi derbi megnyerésével innen Vidusék mentek még tovább. A „B” csoportban az biztos volt, hogy egy jó párostól búcsút veszünk. Mivel Bőhm és Takács a kezdeti döcögés után belelendült a játékba, így a Mátyus/Falusiné – Komáromi Ró./Kétszeriné mérkőzésen dőlt el ki marad és ki megy. A mindent eldöntő mérkőzésen szinte végig Komáromiék vezettek, azonban a végén fordítottak Mátyusék (11-8), így ők maradtak versenyben. A „halál” csoportnak nevezett „C” jelű hármas óriási meccseket vívott egymással, melynek végén Felsőbükyék és Miklósék jutottak tovább. El kell azonban mondani, hogy mind Bodáék, mind pedig Miklósék nagyon megizzasztották Kláriékat (11-9 mindkét meccsen). Miklósék Bodáék ellen nagyon elkapták a fonalat (11-1), így ők jutottak még tovább. A ludovikások házi csoportját a banoki címvédő Szent-Andrássy/András kettős nyerte Kinálék előtt elbúcsúztatva ezzel a Jármer/Nedic kettőst. A negyeddöntők során Bőhmék és Szent-Andrássyék simán jutottak az egymás elleni elődöntőbe. A másik 2 meccsen előbb Felsőbükyék izzadtak meg roppant mód a „mumus” Kinál/Füles duó ellen, majd pedig A Falusi/Mátyus kettős csinált kisebbfajta csodát és óriási hátrányt ledolgozva „mondtak Good bye-t” a szerbeknek (11-8). Mátyusék az elődöntőben ugyanazt csinálták, amit eddig. Hagyták, hogy vezessen az ellenfél, hogy majd a végén ismét tetemes hátrányból fordítva nyerjenek. Ezt a „trükköt” most Felsőbükyék ették meg (11-8). A másik elődöntőben olyan történt, ami előtt még a győztes Bőhm/Takács páros is értetlenül állt, hiszen 11-0-ra verték a bajnok Szent-Andrássy/András kettőst. A döntőben megfordult a szereposztás, mert Mátyusék 6-4-re vezetve lettek üldözőből üldözöttek. A térfélcserét követően kiderült, hogy ezt a terhet még nem tudják elviselni Falusi Magdiék, így a fair-wayes Bőhm Zoltán – Takács Flóra kettős nyerte az idei utolsó vegyes párost (11-6). Ezzel Zoli idén negyedik párjával is a dobogó legfelső fokára állhatott vegyes párosban. A bronz meccsen ritka pillanatnak tapsolhattak a nézők, hiszen Felsőbükyék szoros csatában (11-8) megverték Szent-Andrássyékat.

Női egyéni 4.0:

A kategóriában minden esélyes ütőt ragadott. Sőt az OB első négy helyezettje mellett életében először indult Jármer és a szerb Jana Jovanovic is. A csoportmeccsek során nagy csoda nem történt, így az OB első 4 helyezettje jutott be az elődöntőbe. Az egyik oldalon Szeli Fruzsi került szembe Szakács Enikővel, míg a másik oldalon Takács Flóra találkozott Cseténé Máy Zsuzsával. Aki figyeli a sportot az tudja, hogy egy-egy mérkőzésen micsoda összeomlások és feltámadások fordulnak elő, de ami itt volt arra ember nem találja a szavakat. Cseténé Máy Zsuzsa egészen 10-1-re elhúzott az elődöntőben és csupán egyetlen pontra volt attól, hogy felmossa a padlót a bajnoki ezüstérmes Flórával. Mikor azonban a szép számú helyi közönség a győztesnek járó tapsra emelte kezét, Zsuzsa összeomlott, mint az a bizonyos „Jenga torony”. Hiába kapaszkodott bele időkérésébe 10-5-nél, a lejtőn nem volt megállás és az egyre jobban magára találó Flóra köszönte szépen a lehetőséget és 12-10 megfordítva a mérkőzést a világ végéről hozta vissza magát a döntőbe. A másik ágon is Szakács állt közelebb a győzelemhez, mégis Szeli Fruzsi örülhetett döntőbe jutásának (12-10). A döntőben aztán majdnem megfodult a szerep, hiszen Takács magabiztosan vezetett, de egyszercsak Szeli feltámadt és közelebb lopózott. Ekkor azonban Flóra észbe kapott és két jó nyerőjének köszönhetően lezárta a meccset (11-8). A bronzon a két „lesokkolt” játákos csatáját a kevésbé megviselt Szakács nyerte.

Férfi egyéni 4.0:

Annak ellenére, hogy a legjobb hazai játékosok közül sem Havasi Balázs, sem pedig Takács Attila nem tudot megjelenni a versenyen, bivaly erős mezőnyt sikerült bevonzaniuk a szervezőknek, hiszen a szinte hazajáró Nedic mellett újra eljött a még mindig csak 14 éves Uros Radjenovic szerb tehetség is. A csoportmérkőzések során Miklós előbb átgázolt Bodán, majd „lenullázta” Kinált. Szintén ebben a csoportban a verseny előtt megfázással küszködő Szent-Andrássy letarolta az ellenfeleit. A másik csoportban az előbb szoros meccsen vereséget szenvedő (12-10 Radjenovicnak), majd szintén szoros mérkőzésen diadalmaskodó (11-9 Nedic ellen) Mátyus csoportmásodikként nézhetett farkasszemet Márkkal. Mivel a szerbek házi csatáját Radjenovic nyerte ő várta Miklóst a másik ágon. Az elődöntők egyoldalúnak bizonyultak,  hiszen Szernt-Andrássy és Radjenovic is magabiztosan nyert. A döntő a valaha volt legszínvonalasabb mérkőzést hozta, hiszen mind Szent-Andrássy, mind pedig Radjenovic szenzációsan játszott. 4-4-et mutatott az eredményjelző, amikor Márknál érezhetőek voltak a betegségéből adódó, rá nem jellemző, erőnléti gondok. Ez a játék színvonalán azonban nem látszott meg, hiszen kb. 30 perc leforgása után is 8-8-ra álltak a felek. A végén Radjenovic robbantott, így ő lett az a vitéz, aki magyar pályán elvette Márk több, mint 3 éve tartó veretlengését (11-8). A bronz meccsen Mátyus taktikusan játszott Miklós ellen, így otthon tartotta az érmet.

Junior:

Az eddigi legtöbb nevezővel indult a verseny, ugyanis 2 bólyi, 2 soproni, 1 andocsi és 4 budapesti játékos adta le regisztráióját az eseményre. A hármas csoportokban komoly küzdelem alakult ki a továbbjutó helyekért. Elég csak megemlítenünk Fogaras és Mayer csatáját, ahol utóbbi meccslabdáról fordítva nyert 12-10-re. Szőrös és Püspök is kiegyensúlyozott ütközetet vívott egymással és a sokak által kevésbé esélyesnek tartott Szőrös idén másodszor is megverte Patrikot (11-7). A hazai versenyek folyamán először fordult elő, hogy pénzfeldobás döntsön az erősorrend felállításánál, ugyanis Schmidt és Szeli F. hajszálra ugyanolyan pontkülönbséggel zárt. Ennek megfelelően Szeli F. – Takács F. elődöntőt rendeztek az egyik ágon, míg másik ágon a helyi Schmidt Ádám az izgalmas meccsen Berky P-t verő szintén helyi Mayer Ivánnal nézett farkasszemet. A hölgyek összecsapásán Fruzsinak sikerült visszavágnia a női 4.0-ban elszenvedett vereségért (11-9), míg a helyi erők csatájában a Schmidt bombákkal nehezen megbírkózó Mayer-nek kellett fejet hajtania a teniszben is rendkívül jó eredményekkel büszkélkedő Schmidt nagy örömére (11-7). A döntőben Schmidt uralta a játákot egészen a meccslabdájáig. Ott ugyanis megállt a tudomány és Szeli Fruzsina óriási hajrát bemutatva fordítani tudott és tette zsákjába újabb idei aranyérmét (12-10). A bronzon a versenyen összesen 19 mérkőzést játszó Takács F. jobb volt a rendkívül nagy jövő előtt álló Mayer ellen (11-7).

Női páros 3.0:

A végén kiderült, hogy a sorsolás szeszéjeinek köszönhetően már az első meccsen eldőlt az aranyérem sorsa. Az igazi parázs meccset a Szeli család női kontingense és a junior korúk miatt női kategóriában induló Schmidt/Mayer ifjú duó vívta. A meccs annyira kiélezett volt, hogy a nézők sem bírták ülve követni az eseményeket. A bólyi ifjúság karzaton lévő szurkolói aztán belehajszolták 12-10-es győzelembe a srácokat, hogy ezt követő két könnyed győzelmüknek köszönhetően nyerjenek egy aranyat a karácsonyfa alá. Az éppen vereséget szenvedő, de a „legjobb családi öltözék” kategóriában győztes Szeli Ibolya/Szeli Fruzsina kettős szintén magabiztos volt Kissnéék és Szabóék ellen, így övék lett az ezüstérem. A bronzérem sorsa az egyesben egymás ellen, most azonban egymás melett harcoló Szabó/Császár és a ludovikás Füles/Kissné kettősök között dőlt el. Az utóbbi páros verenytapasztalata Fülesék felé billentette a mérleg nyelvét (11-5), így ők sem mennek haza üres kézzel.

Férfi páros 3.0:

Csak úgy hemzsegett a kategória a junior és szenior korú játékosoktól. Ez a pezsgés volt jellemző szinte az összes mérkőzésre. Nem lehetett ugyanis előre megjósolni, hogy ki nyeri a kategóriát. A piszkosul fiatal Berky P/Fogaras P. kettős első meccsén kiélezett csatát vívott a frissen összeállt Páger/Szabó M. párossal (11-8). Szintén egy nüansszal bizonyultak jobbnak Szeliék (Laci és Lénárd) Szabóéknál (szintén 11-8). A két legidősebb játékost magában foglaló párosok meccsén Matuz és Berky Sz. koncetnrált jobban, így Páger és Szabó M. most győzelem nélkül volt kénytelen elhagyni a küzdőteret. Mivel Fogarasék is és Szeliék is magabiztosan nyertek Berky Szabolcsék ellen, így egymás ellen döntötték el, hogy ki megy haza a „legnemesebb fémmel.”  Ez a mérkőzés Berky Péternek és Fogaras Palkónak sikerült jobban, így ők arany, míg a Szeli család férfi tagjai ezüstéremmel térhettek nyugovóra.

Vegyes páros 3.0:

Komoly családi ütközetekre volt kilátás a csoportmérkőzések során, hiszen Szabóék, Miszlaiék, Szeliék, és a Püspök/Csillag páros is családi egységként nevezett a verenyre. Az olykor szakítópróbának is beillő jelenetekkel tarkított mérkőzéseken az egyik csoportban Mayer/Schmidt és Püspök/Csillag, míg a másik csoportban a Tárnoky/Hoffmannné, valamint a Szeli L./Szeli I. kettős akarata érvényesült. Rajtuk kívül azonban fontos megemlíteni a Ripszám/Páger valamint a Miszlai/Miszlai kettőst, akik éppen lemaradtak az elődöntőről. Gyönyörű momentumai voltak a Komárominé/Kétszeri, a Szabó/Szabó, a Matuz/Császár, valamint a Szőrös Kissné kettősöknek is. Az elődöntőben győzött a rutin, így Szeliék 11-8-ra verték a bólyi utánpótlást, valamint Tárnokyék 11-7-re múlták felül Püspök Patrikékat. A döntőben Szeliéket a csoportmérkőzések során elszenvedett vereség miatti visszavágás vágya is fütőtte.Kevésnek bizonyult a fűtőérték, és ideje korán kihalt a tűz játékukban (11-5 Tárnokyék javára). A juniorok közül Patrik lehetett boldogabb a bronzmérkőzést követően, hiszen saját magát és édesanyját is éremmel ajándékozta meg.

Női egyéni 3.0:

A négy nevező már az első fordulóban óriási meccset vívott egymással. Történt ugyanis, hogy a rendkívül rutinos Kissnének vért izzadva sikerült csak nyernie az eddig csupán néhány alkalommal játszó Csácszár Melinda ellen (11-9). Ugyanez volt a forgatókönyv az ezer szállal Bólyhoz kötődő budapesti Ripszám Ildi és Szabó Anna meccsén. Anna utcahosszal vezetett és meccslabdája is volt, de végül Ildinek sikerült fordítania (12-10) megtartva ezzel „aranyos álmait”.  Ildit ez annyira felpörgette, hogy előbb Császárt, majd Kissnét is „kétvállra fektetve” aranyérem került a „csizmájába”. Mögötte a Szabót verő (11-7) Kissné jött be másodiknak, míg a bronzot a ki-ki meccsen diadalmaskodó (12-10 Császár ellen) Szabó Anna nyerte. Azt gondoljuk azonban, hogy Császárnak sincs miért szégyenkeznie, hoszen élete első versenyén remek teljesítményt nyújtott.

Férfi egyéni 3.0:

Berky Szabolcsot újoncként, míg Horváth Szilvesztert visszatérőként köszönthette a nagyérdemű. Szabolcs első fellépésén a rutinosnak számító Szeli László és a remek napot kifogó Boros Gábor nagy falatnak bizonyult, így nem jutott a legjobb 4 közé. Mivel Szeli  verte Borost, így előbbi első, míg utóbbi második helyen kvalifikálta magát a legjobb 4 közé. A másik ágon komoly körbeverések alakultak ki, hiszen Szeli Lénárd verte Szabó Miklóst (11-8), míg Horváth Szilveszter Szeli Lénárdot (11-3), és Szabó Miklós pedig Horváth Szilvesztert (11-8). Aki ellenben három győzelmével nem keveredett semmilyen körbeverésbe, az nem más volt mint a csapatversenyen visszatérő Páger Zoltán. A pontkülönbség hiába kedvezett Horváthnak hiszen az erre a napra Santa Claus-sá váló Szeli László útját állta az elődöntőben. A másik ágon Páger nem bírt leállni, és könnyedén verte Borost. Nem tudjuk pontosan mi történt a döntőben, de valószínű, hogy a rénszarvasok és krampuszok is Szeli segítségére siettek, hiszen az addig parádézó Páger úgy játszott, mintha virgáccsal ütné a labdákat (rendre elhaltak azok a hálóban). Így pedig nem lehetett más a vége, mint hogy a legszebb télapó jelmez mellé egy csodás aranyérem kerülhetett Szeli László nyakába. A bronzmérkőzésen Boros megnyerte aznapi második érmét így Horváth üres zsákkal térhetett haza.

A Mikulás Kupát követően rendezték az első Pickleball Gálát, ahol az év legjobbjait díjazta a Szövetség. Erről egy külön cikkben számolunk be!  

“Takács Flóra és a Szeli család zsákjába került a legtöbb érem a bólyi Mikulás Kupán” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kedves szervezők!
    Ismet túl vagytok egy nagyon eredményes , jól szervezett versenyen.
    Gratulálunk a magas részvételhez, a sok éremhez, es a Mikulás segítségének.
    Külön gratulálok a ” mumuséknak 😊😘,,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.