Beszámoló az első magyar pickleball versenyről

A Kurtz/Zalai páros valamint Felsőbüky és Bőhm az első magyar pickleball bajnokok

Verőfényes napsütés közepette kezdődött el az első magyar pickleball bajnokság. A Marczibányi téri Sportcentrumban több, mint 20 fő jött össze, hogy ennek a történelmi eseménynek a részese lehessen.

pickleball érmek

A szervezők vegyes páros, női egyéni és férfi egyéni kategóriát hirdettek meg. A vegyes párosok küzdelmei 2 négyes csoportban kezdődtek meg. A csoportmérkőzések izgalmas csatái után végül a Kurtz/Zalai valamint a félig amerikai félig magyar Tóth/Tanen vegyes páros jutott az A csoportból a legjobb négy közé.

pickleball páros döntősök

A „B” csoport rögtön egy meglepetéssel indult, hiszen a rutinosnak mondható Budai/Solymosi „családi párosunk” belenézett a frissen összeállt Zsók/Molnár páros pofonjába. Mint később kiderült ez előbbi párosunk vesztét jelentette, így a Ferenczy/Jármer és Zsók/Molnár páros folytathatta a küzdelmeket.

Az elődöntőkben az „A” csoportból érkező Zalai/Kurtz és Tóth/Tanen páros könnyed győzelmeiknek köszönhetően besétáltak a döntőbe, ahol újra megmérkőztek egymással.

A döntő két szoros szettben végül Zalai/Kurtz sikerét hozta.

Összességében elmondható, hogy hibátlan mérleggel teljesen megérdemelten a Zalai Zsolt és Kurtz Tímea alkotta páros szerezte meg az első magyar pickleball bajnokság aranyérmét.

„A” csoport eredmények:

Tóth/Tanen – György/Tóth 2-1(2, -7, 6)
Balla/Holper – Zalai/Kurtz 0-2 (3,4)
Tóth/Tanen – Balla/Holper 2-0 (4,4)
György/Tóth – Zalai/Kurtz 0-2 (2,6)
Tóth/Tanen – Zalai/Kurtz 0-2 (4,9)
György/Tóth – Balla/Holper 2-1 (-7,6,5)

Az „A” csoport végeredménye:

Helyezés Név Győzelem Vereség Szett arány
A – I Zalai/Kurtz 3 0 6-0
A – II Tóth/Tanen 2 1 4-3
A – III György/Tóth 1 2 3-5
A -IV Balla/Holper 0 3 1-6

„B” csoport eredmények:

Felsőbüky/Acosta – Ferenczy/Jármer 0-2 (2,11)
Solymosi/Budai – Molnár/Zsók 0-2 (5, 3)
Felsőbüky/Acosta – Solymosi/Budai 1-2 (-5, 3, 5)
Ferenczy/Jármer – Molnár/Zsók 2-0 (5,8)
Felsőbüky/Acosta – Molnár/Zsók 0-2 (2,5)
Ferenczy/Jármer – Solymosi/Budai 1-2 (3,-5, 8)

Az „B” csoport végeredménye:

Helyezés Név Győzelem Vereség Szett arány
B – I Ferenczy/Jármer 2 1 5-2
B – II Molnár/Zsók 2 1 4-2
B – III Solymosi/Budai 2 1 5-4
B -IV Felsőbüky/Acosta 0 3 1-6

A párosok versenyét követte a női és férfi egyes küzdelmei. Mindkét nem esetében kettő 3 fős csoportban zajlottak a körmérkőzések, hogy mindkét csoport első két helyezettje mérkőzzön meg a legjobb 4 között.

A nőknél a csoportmeccseket követően Felsőbüky – Jármer elődöntő alakult ki a felső ágon, mely szoros csatában előbbi győzelmét hozta. Az alsó ágon pedig a páros győztes Kurtz Tímea Holpert győzve sétált be a döntőbe. A 21 pontig tartott döntő igazi hullámvasúthoz hasonlított, hiszen hol az egyik hol a másik játékos gyűjtött zsinórban 4 pontot is. Az idegek csatájában aztán kidomborodott a rutin, így Felsűbüky Klára nyerte az ütközetet, megkoronázva ezzel az egész napos teljesítményét.

A férfiaknál az „A” csoportban Bőhm két könnyed győzelemmel jutott az elődöntőbe. A másik elődöntős helyért György és Balla óriási csatát vívott egymással. Egy hajszállal ugyan, de Balla bizonyult jobbnak, így ő várhatta ellenfelét a „B” csoportból.

A „B” csoportból Zalai és Tóth kiemelkedett, így Zsóknak be kellett érnie a csoport harmadik helyével. A csoportelsőségért zajló mérkőzésen a párosban bajnoki címet szerzett Zalai itt is jobbnak bizonyult Tóthnál, így ő nézhetett farkas szemet Ballával, míg a másik ágon Bőhm – Tóth elődöntő alakult ki.

Az elődöntők az esélyesebb versenyzők sikerét hozták, így Zalai második döntőjére készülhetett Bőhm ellen. A döntő igazán izgalmasra sikeredett, hiszen Zalai először nagyon elhúzott. Bőhm csak 7-7-nél érte utol, és csak ezt követően vette át a vezetést. A végig kiegyensúlyozott, magas színvonalú döntőt végül a frissebb Bőhm Zoltán nyerte.

pickleball győztesek

Az esemény nem jöhetett volna létre a Marczibányi téri Sportcentrum és a Sportfloor Kft. nélkül. Köszönjük nekik a támogatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.