A jövő bajnokait kerestük – avagy rendkívüli érdeklődés a Nagy Sportágválasztón

 

Szeptember közepén már második alkalommal szerepelt a pickleball a több, mint száz sportágat bemutató Nagy Sportágválasztón. Újra megbizonyosodhattunk róla, hogy a Nagy Sportágválasztó nem csak a kicsiknek, hanem a nagyoknak, azaz a szülőknek/nagyszülőknek is szól.

Öröm volt nézni, hogy a korábbi tapasztalatokból okulva, hiába építettünk kétszer akkora pályát, ez is kevésnek bizonyult és a gyerekek mellett bizony a szülők/nagyszülők is ütőt ragadtak. Szuper érzés látni, amikor a család összes tagja, a legkisebbtől a legnagyobbig, a legfiatalabbtól a legidősebbig fülig érő szájjal játszik. Nem véletlenül a „Egy játék mindenkinek” a pickleball szlogenje. Ilyenkor nekünk, mint a sportág képviselőinek nincs is más dolgunk, mint elmerülni a csillogó szemek világában.

Tovább növelte az amúgy is nagy érdeklődést Marosi Ádám olimpiai bronzérmes, többszörös Világ-, és Európa-bajnok öttusázónk, valamint Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk látogatása a standunknál. Örömmel jelentjük, hogy mindketten visszatérő vendégeink. Májusban Ádám még csak tanulta a játékot, most pedig már ő tanította a gyerekeknek.

A bumeránghoz hasonlóan nemcsak a két kiválóság, hanem egyre több látogató is vissza-vissza tért. Volt, aki azóta is rendszeres látogatója a közös játékainknak.

Voltak persze olyanok is, akik saját sportjuk mellé kiegészítő sportként „kaptak rá” a pickleball-ra.

Az időjárás igazán kegyeibe fogadta a látogatókat és minket, mint „kiállítókat” hiszen hétágra sütött a nap. Olyannyira, hogy egy-két csapattagunk vörösre égett, mint Sebastian a kis Hableányból.

Kis csapatunk idén sem feledkezett meg a társadalmi felelősségvállalásról és ismét több zacskó vérrel támogattuk az Országos Vérellátó Szolgálat vérkészleteit. Bízunk benne, hogy véradásunkkal segíthettünk Gereben Líviának a magyar válogatott kosárlabdázójának a mielőbbi felépülésében.

Az első két részvétel után biztosan mondhatjuk, hogy jövőre sem lesz Nagy Sportágválasztó pickleball nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.