Rekord nevezéssel indul az idei pickleball Országos Bajnokság

Újra összesereglik a hazai pickleball társadalom! A majdnem félévesre nyúlt bajnoki szünet után végre mindenki előveheti újra az ünneplős pickleball ruháját, ugyanis a hétvégén Bólyban elrajtol az idei Országos Pickleball Bajnokság.

A tavalyi év egyértelműen Takács Flóráról szólt, aki minden kategóriát megnyert, amiben csak indulhatott. Óriási kérdés, hogy hogyan birkózik meg a címvédőknek járó extra nyomással a még mindig csak 17 éves klasszis. A másik fő kérdés, hogy vajon Szent-Andrássy Márk megszerzi-e zsinórban 5. egyéni bajnoki címét, vagy a feltörekvő fiataloknak sikerül letaszítani az egykori tollaskirályt régóta birtokolt trónjáról.

Év eleji elemzésünket nézzük kategóriánkénti bontásban:

Női egyéni: Az első fordulóban csupán Takács Flóra és Szeli Fruzsina indul, így komoly versenyfutásra nem lehet számítani (azért abban biztosak lehetünk, hogy „megcibálják” egymást a lányok). Minden bizonnyal hozzájuk csatlakozik majd Turmezey Luca, hogy hárman döntsék el ki a legjobb idén. A három hölgy között nehéz lenne jósolni, hiszen a tavalyi évben és oda-vissza verték egymást.

Férfi egyéni: A bukik idén is Szent-Andrássy Márk győzelmére adják a legkisebb nyereményt, így nálunk is ő a favorit. Figyelembe véve azonban a Miklós/Budás/Dívós trió javuló formáját nem lehetetlen, hogy valaki idén „elkapja Márk grabancát”. Az első fordulóban a szerb Radjenovic, valamint a kanadai Borgares szintén okozhat némi kalamajkát az összesített eredményre vonatkozóan. Mellettük ott van még a mindig veszélyes Takács, Tarr kettős, valamint nem tudjuk mekkora játékerőt képvisel az újonc Szűcs is.

Férfi páros: A kétszeres címvédő Bőhm/Takács A. kettős kettévált, hogy immár egymás nélkül védje meg ki-ki a bajnoki címét. Takács a bólyi üdvöskét Budást választotta, míg Bőhm a frissen kinevezett szövetségi kapitány Miklós László oldalán próbál szerencsét idén. Véleményünk szerint, aki megakadályozhatja őket a győzelemben az a Szent-Andrássy/Kinál valamint a Tarr/Divós kettős lehet. Minden bizonnyal közülök kerül ki a 2024-es év férfi páros bajnoka. Az első fordulóban újra itt lesz a végelszámolást rendre megkavaró Radjenovic/Nedic kettős is, valamint hazai pályán újra összeáll a Boda/Mátyus kettős is.

Női páros: A bajnoki címvédő Takács Flóra/Felsőbüky Klára kettős ismét együtt száll harcba, hogy Takács zsinórban másodszor, míg Felsőbüky zsinórban negyedszer is magyar bajnoknak mondhassa magát női párosban. Nem lesz könnyű dolguk hiszen a rutinos „tenisz különítmény”, mint a sopronkövesdi Ambrus-Rácz/Szabó, illetve ludovikás Pestuka/Almádi-Székely kettős is szeretné megkaparintani a királynői koronát.

Vegyes páros: A legnagyobb adok-kapok ebben a kategóriában várható. Fel tudnánk sorolni 7-8 olyan párost, amelyek közül bárki odaérhet a dobogóra. Azt gondoljuk, hogy idén nem dől el 3 fordulót követően az első hely sorsa, annyira kiegyenlített a mezőny.  Az első fordulót megspékeli, hogy a kanadai/magyar Borgares/Papp kettős, valamint 2 szerb páros is a nevezettek között szerepel, így a tavalyi dobogósoknak meg kell küzdeniük, hogy ismét az összetett dobogójára állhassanak. Az első forduló zárásaként igazi csemegére van kilátás a vegyes kategóriában. 

Ugyan részletes elemzésünk során nem fordítottunk figyelmet a 3.0-s szintekre, de azt el lehet mondani, hogy „öldöklő” küzdelmek várhatóak minden kategóriában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.