Szilveszteri kupa – Andocs

A karácsonyi menü sem tudta megülni Felsőbüky gyomrát, újabb három aranyéremmel lett gazdagabb a december 30-ai Szilveszter Kupán. Andocson a várakozásoknál többen, közel 35-en jelentek meg az év utolsó pickleball eseményén (halkan tegyük hozzá, hogy ezen a napon Bóly városában is rendeztek egy versenyt).

Az 5 kategória aranyérmei mellett az Andocs Községi SE és a Fair-way SE által felajánlott 50.000 Ft értékű Gearbox ütő is kiosztásra került. A résztvevők között kisorsolt ütő végül a nagyon fiatal rendkívül tehetséges Szeli Fruzsinához került (Lővér ATSE).

Az aranyérmek sorsa az alábbiak szerint alakult:
Férfi páros: Összesen 8 pár adta le nevezését az eseményre. Sérülések és az év végi hajtás miatt nem a megszokott kettősök álltak rajthoz. Komáromi Róbert sérülése miatt Komócsin Balázs Weisz Viktorral, míg a mindig veszélyes Takács Miklós a sokat fejlődő Komáromi Rudolffal indult. Bőhm Zoltán is új párt választott magának Takács Attila személyében. Az indulók közül egy hajszálnyival talán a Havasi/Zalai kettős tűnt a legesélyesebbnek. Az imént említett 4 páros viszonylag simán jutott el az elődöntőig (az újoncoknak egyelőre csak momentumaik voltak, de némi gyakorlással közel kerülhetnek a legjobbakhoz). Az „A” csoportban Havasiék 3 sima győzelemmel csoportelsőként jutottak az elődöntőbe. Őket követte Komócsinék párosa. A másik ágon igazi ki-ki mérkőzés zajlott a csoport első két helyezéséért. Az igazán izgalmas, drámai mérkőzés végig Komáromi Rudiéknak állt (5 meccslabdájuk is volt), azonban Bőhm Zoltánék nem adták meg magukat és 12-10-re megfordították a mérkőzést. Ez azt is jelentette, hogy Havasiék Komáromiékkal, Bőhmék pedig Komócsinékkal vívnak elődöntőt. Sajnos Komáromiék a drámai meccsen darabjaikra hullottak, így szinte nulla ellenállást fejtettek ki Havasiék ellen. A másik ágon Bőhmék annyira belelendültek, hogy szintén átgázoltak Komócsinékon. Bőhm Zoltán és Takács Attila lendülete a döntőben is kitartott, így szép játékkal elhúztak 13-4-re. Itt ugyan meginogtak egy picit, de végül 15-9-re sikerült megszerezniük a hőn áhított aranyérmet.

Női páros: A női párosok mezőnye rendhagyóra sikerült, hiszen a szervezők egy junior korú fiú párossal egészítették ki az 5 női párost. A fiatalok (Takács Vince és Havasi-Makláry Eliot) nem is vallottak szégyent, sőt második mérkőzésükön mindenkit meglepve 4-0-s előnyre tettek szert a jóval rutinosabb andocsi Kétszeriné/Komócsinné kettőssel szemben. Ezt követően aztán helyre állt a világ rendje és a helyiek maguk javára fordították a mérkőzést. A csoport első helyéért andocsi házi rangadót rendeztek, ahol a Leidli Nikolett/Csillag páros győzött és jutott csoportelsőként az elődöntőbe. Ott a Sopronból érkező Szeli család várt rájuk, hiszen a 2021-es magyar bajnok Felsőbüky/Jármer kettős két könnyed győzelemmel masírozott be az elődöntőbe (ott Komócsinné/Kétszeriné vártak rájuk). A csoport harmadik párosáról is említsünk szót, hiszen a szintén piszkosul fiatal Kunos Viktória/Takács Flóra kettős szoros mérkőzésen kapott ki a Szeli Ibolya/Szeli Fruzsina anya-lánya párostól. A pickleball rajongóknak mondjuk, hogy Takács Flóra mellett jegyezzék meg Szeli Fruzsina nevét is, mert szerintünk „hallatni fogja ő még a hangját”. Az elődöntők egyoldalúan zajlottak, így végül 15-6 illetve 15-3 után a Leidli Nikolett/Csillag páros nézhetett farkasszemet a Felsőbüky/Jármer párossal. A döntő igazán kiélezett küzdelmet hozott (főként annak a tükrében, hogy Felsőbükyt újból elérte a „Nem tudok szerválni” betegség). Kilenc pontig fej-fej mellett haladtak a felek, végül aztán Jármerék robbantottak és állva hagyták a hazai publikum által támogatott Csillagékat (15-9).


Női egyéni: Sokak örömére, végre „szélesebb” pályán rendezték a női egyest. Mindenki azt gondolta, hogy na, majd most végre „elkapja” valamelyik női versenyzőnk Felsőbüky „grabancát”. Végül kiderült, hogy nem közelebb, hanem inkább távolabb vannak a közvetlen riválisok. Kiderült azonban az is, hogy némi gyakorlással a fiatal tehetségek (Takács Flóra, Szeli Fruzsina vagy akár a sérülés miatt visszalépett Leidli Luca) is közel kerülhetnek, vagy akár meg is előzhetik rövidesen Klárit. Na de ne szaladjunk előre és nézzük sorjában az eredményeket. Leidli Luca sérülése miatt az egyik csoportban csupán az volt a kérdés, hogy Felsőbüky mellett ki jut tovább. Ez végül Csillag Mariannak sikerült, aki megizzadt Szeli Fruzsina ellen a mindent eldöntő mérkőzésen. A másik csoportban némi meglepetésre Takács Flóra gázolt át a teljes csoporton, és mögötte Kétszeriné jutott még tovább. Az elődöntők nagyon egyoldalúra sikeredtek, hiszen Takács Flóra 15-4-re verte Csillag Mariannt, míg Felsőbüky Klári pedig 15-3-ra Kétszerinét. Az élete első döntőjét vívó Takács Flóra nehezen bírta a nyomást, így nem tudta komoly erőfeszítésre kényszeríteni Felsőbükyt, aki újabb aranyat nyert ezzel.

Férfi egyéni: Szent-Andrássy Márk és Kínál Zoltán (OB 1. és 2. helyezett) távollétében Havasi Balázs lépett elő első számú esélyessé. Az esélyeket azonban a mindig veszélyes Takács Miklós, Ignácz László és Komócsin Balázs mellett Takács Attila és 5 soproni vitéz is megpróbálta felborítani. Mint utóbb kiderült ez sikerült is. A 12 játékos 4 db 3 fős csoportban küzdött a legjobb 8 közé kerülésért. Ez csoportgyőztesként Havasinak, Takács Attilának, Takács Miklósnak és Ignácz Lászlónak sikerült (utóbbi rendkívül kiélezett csatában verte Tarr Sándort.). A negyeddöntőből Havasi jutott tovább elsőként Tarr Viktor bánatára. Őt követte egy könnyed győzelemmel Takács Miklós (Suri Jánost verve). Az andocsi házi derbin most Ignácz bizonyult jobbnak Komócsin kárára. Az utolsó negyeddöntőben aztán Tarr Sándor megmutatta tudását és szoros csatában legyőzte a rendkívül fürge Takács Attilát. Az elődöntőben igazi parázs csata alakult ki Ignácz és Takács Miklós között, melyet végül előbbi nyert 15-9-re. A másik ágon a kissé fásult Havasi óriási meglepetésre kikapott a soproni kedvenctől Tarr Sándortól (15-4), így biztosan új győztest köszönthetett a szép számú publikum. A döntő a várakozásoknak megfelelően elég izgalmasra sikerült. Az első részen végig Ignácz vezetett, Tarr Sándor csak kapaszkodott ellenfele után. 10-8-as Ignácz vezetésnél aztán valami megtört és Tarr egyre jobban vette át a kezdeményezést. A meccs végére Ignácz teljesen elkészült erejével, így 15-10-es vereségével be kellett érnie a második hellyel (ez is óriási teljesítmény). Ennek megfelelően az óriási asztalitenisz múlttal rendelkező, pickleball versenyen életében először induló Tarr Sándor győzelmével zárult a férfi egyéni versenyszám.


Vegyes páros: Ebben a kategóriában is a szokásostól eltérő összeállításban neveztek a játékosok. Szétvált ugyanis a Komócsin házaspár, így míg Balázs Jármer Erikával, addig Komócsinné Márti Bőhm Zoltánnal párban ragadott ütőt. Újra ütőt fogott a Leidli testvérpár is, valamint Leidli Nikolett is „lecserélte” Komáromi Róbertet, Vidus Zoltánra. A Takács Miklós/Farkas Mónika pároson kívül a vegyes páros bajnok Felsőbüky Klára/Komáromi Rudolf kettős maradt csak a „szokásos” felállásnál. A 4 db 3 fős csoportból a Két Komócsin névvel fémjelzett páros (Balázsék és Mártiék), valamint Felsőbükyék és a Leidli testvérek jutottak tovább elsőként. A negyeddöntőben Komócsinnéék könnyedén verték a frissen összeállt Csillag/Czár párost, Komócsinék a Szeli Fruzsina/Tarr Sándor kettőst. Komáromi Rudiék a Liedli Nikolett/Vidus kettős „testén” keresztül jutottak az elődöntőbe, míg Takács Mikiék szinte „csodát tettek” és elütötték Leidliéket a további küzdelmektől. Az elődöntőben aztán folytatódott a Takács Miklós/Farkas Mónika „show”, ugyanis rendkívüli csatára késztették az elsődlegesen jóval esélyesebbnek kikiáltott Jármer/Komócsin kettőst (15-17). A másik elődöntőben Bőhm hiába „repkedett” néhányszor teljesen feleslegesen a „lábát húzó” Komócsinné előtt Felsőbükyék ellen ez sem volt elég, így számukra véget ért a torna, míg Felsőbüky (most éppen Komáromi oldalán) készülhetett harmadik döntőjére. A döntőben a várt parázs csata elmaradt, ugyanis az első néhány labdamenet túl sok „ki nem kényszerített hibája” megpecsételte Jármerék sorsát, így Felsőbükyék újabb rangos tornát nyertek.

A Szilveszteri Kupáról készült összefoglaló videókat itt nézhetitek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.